Ν. Δένδιας: Αύξηση 3-4 μονάδων στο ΑΕΠ από τα Logistics

Στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και τη νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να στηριχτεί η ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής (Γ΄ Θερινό Τμήμα) επί του Σχεδίου Νόμου για τις Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής (Logistics).

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τα κέντρα Logistics είναι ένα τμήμα αυτής της νέας πραγματικότητας. Μπορούν να προσφέρουν από μόνα τους μία αύξηση τριών ή τεσσάρων μονάδων στο ΑΕΠ, που είναι τεράστιο μέγεθος. Αλλά αποτελούν και τμήμα μιας συνολικής τοποθέτησης απέναντι στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Γι’ αυτό και με λύπησε, πρέπει να σας πω, σε πολλές τοποθετήσεις, μια αντίληψη φοβική απέναντι στο νέο. Ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας, ότι θα μείνουν άνθρωποι άνεργοι. Η οικονομία εξελίσσεται και τέτοιες παρεμβάσεις στην οικονομία, είναι τεράστιο σφάλμα να τις αντιμετωπίζουμε με τη φοβικότητα του παρελθόντος. Πρέπει να τη δούμε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, όπως και πολλά άλλα πράγματα, σαν ευκαιρίες για το μέλλον ».