Ε. Γρυπάρη: Δώστε ευκαιρίες να αναδειχτούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι

[starbox]

Την υπεραξία των ασφαλιστικών συμβούλων και την σημασία της βιώσιμης εξέλιξής τους στο μέλλον επιχείρησε να αναδείξει η πρόεδρος κυρία Ελένη Γρυπάρη κατά την χθεσινή εναρκτήρια ομιλία της στην εκδήλωση που είχε οργανώσει ο ΠΣΑΣ στο Ζάππειο.

IMG_7079«Ο ασφαλιστικός σύμβουλος δεν κοστίζει αλλά αξίζει» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γρυπάρη στα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών τους θεσμικούς παράγοντες του κλάδου και στους συναδέλφους της διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση( μεταξύ αυτών κ. Χατζηθεοδοσίου, Λεβετσοβίτης, Καραβίας, Γαβαλάκης, και η κυρία Λύχρου).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε για τριπλό λόγο: α) την βράβευση των ασφαλιστικών συμβούλων, β)την βράβευση των ασφαλιστών του MDRT και γ) την ημέρα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, η κυρία Γρυπάρη αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που απασχολούν σήμερα το επάγγελμα και αφορούν άμεσα την ασφαλιστική αγορά και την προοπτική της.

Εστίασε στην πιστοποίηση των μελών του Συνδέσμου και φυσικά κάθε μέλους της ασφαλιστικής κοινότητας, στην ανάγκη κινήτρων και στήριξης για την αναβάθμιση του επαγγελματία και φυσικά στην ελευθερία που πρέπει να έχει ως επαγγελματίας για να προχωρήσει να αποδώσει και να φέρει παραγωγή προσθέτοντας όμως και υπεραξία στο επάγγελμα.

Κυρίαρχη στην εκδήλωση ήταν και η αγωνία για την επόμενη ημέρα σε σχέση με τις συμβάσεις που ακόμα αποτελούν βρόγχο για τους επαγγελματίες και σκόπελο για την ασφαλιστική παραγωγή. Πάντως το κλίμα που επικρατούσε ήταν σε γενικές γραμμές καλό. Ωστόσο διάχυτη ήταν στο περιβάλλον η κόπωση των τελευταίων ετών που χαρακτηρίστηκε από τη στασιμότητα των εργασιών.
Να σημειωθεί, ότι η απουσία της εποπτικής αρχής επισημάνθηκε από τους παρευρισκόμενους όπως επίσης επισημάνθηκε και η σημαντική συνδρομή των επιμελητηρίων και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην πρόοδο της αγοράς.