Με σταθερή παραγωγή και κεφαλαιακά ενισχυμένη η International Life

 

Με κέρδη 4,8 εκατ. ευρώ έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2014 η International Life, προβλέποντας για το κλείσιμο του έτους ότι το καθαρό της αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί στη ζώνη των 6 με 7 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία καταφέρνει, φέτος, και διατηρήσει σε περίπου σταθερά επίπεδα την παραγωγή της, ενώ δεν αποκλείει έως το τέλος του έτους να καταγράψει και μια μικρής κλίμακας αύξηση των εσόδων της, δραστηριοποιούμενη σε έναν κλάδο ο οποίος κινείται πτωτικά, κερδίζοντας έτσι μερίδια αγοράς.

Στόχο για το 12μηνο του 2014 έχει τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εργασίες να ανέλθουν στο ποσό των 88 εκατ. ευρώ, από περίπου 83 εκατ. ευρώ που ήταν η παραγωγή της το 2013.

Παράγοντες της International Life τονίζουν ότι, στα θετικά στοιχεία της εταιρείας θα πρέπει να προσμετρηθεί και το γεγονός ότι τους τελευταίους 21 μήνες ενισχύθηκε κεφαλαιακά με ποσό άνω των 30 εκατ. ευρώ, στηρίζοντας μέσα από συντονισμένες ενέργειες τη φερεγγυότητά της.

Στην ενδυνάμωση της θέσης της στην αγορά συνέβαλλαν καθοριστικά, πέρα από την ενίσχυση του στελεχιακού της δυναμικού με νέα πρόσωπα, και η προώθηση στην αγορά καινοτόμων ασφαλιστικών προγραμμάτων, ορισμένα από τα οποία επικεντρώθηκαν σε εξειδικευμένα κοινά.