MONTE CARLO: Επενδυτικό καταφύγιο οι ασφάλειες για τα επόμενα χρόνια

[starbox]

Έτοιμες να αυξήσουν το capacity ανάληψης ρίσκου κατά περίπου 15% την ερχόμενη χρονιά εμφανίζονται οι αντασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζοντας θετικό κλίμα στον ορίζοντα του κλάδου. Αυτό προκύπτει από τις συζητήσεις που γίνονται στην ετήσια κορυφαία συνάντηση του αντασφαλιστικού κλάδου στην οποία μετέχουν και ασφαλιστές. Οι ευοίωνες προοπτικές του κλάδου είναι ο κύριος λόγος κατά πληροφορίες που οι αντασφαλιστές είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ευνοϊκότερες από το παρελθόν κινήσεις (αύξηση του capacity) και όχι η μειωμένη ζήτηση από πλευράς ασφαλιστικών εταιρειών που ως είδηση μεταδόθηκε από διεθνή πρακτορεία.

Τα μηνύματα του ΜοντεΚαρλο είναι αισιόδοξα. Ο κλάδος των αντασφαλειών και ασφαλειών αποτελεί ένα σημαντικό επενδυτικό καταφύγιο και αυτό εκδηλώνεται στο ενδιαφέρον των εκπροσώπων επενδυτών και μεγάλων Fund που βρίσκονται στο Μοντε Κάρλο και συζητούν για τοποθετήσεις χρήματος στις εταιρείες. Όπως τονίζουν στελέχη που συμμετέχουν σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τοποθέτησης κεφαλαίων τα χαμηλά επιτόκια και η υφιστάμενη αστάθεια σε τομείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος στρέφουν τους επενδυτές προς τις ασφαλιστικές και τις αντασφαλιστικές οι οποίες έχουν και μέλλον και αποδόσεις και σταθερότητα αναφέρουν στελέχη στο IW.

Τονίζουν ότι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, και περισσότερα στελέχη συμμετέχουν φέτος στο συνέδριο και οι συνθήκες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα ευνοικές για το μέλλον του κλάδου. Παράγοντες της αγοράς στις «μισάωρες συναντήσεις» που εθιμικά γίνονται μεταξύ των στελεχών που συμμετέχουν στο Monte Carlo διέκριναν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για τις ασφαλιστικές εταιρείες τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι από ελληνικής πλευράς εκεί βρίσκονται ο κ. Αλεξανδρος Σαρρηγεωργίου πρόεδρος της ΕΑΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife, ο κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN Και από αντασφαλιστές ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος της MATRIX και Α. Τέρνερ από την Guy Carpenter