back to top
12.1 C
Athens
Παρασκευή 11 Απριλίου 2025

Σχέδια στο… περίπου για το πρώην Νοσοκομείο Πατησίων

Να αξιοποιήσει το ιδιόκτητο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν μέχρι το 2013 μέρος του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και στο οποίο σήμερα παραμένουν τα εξωτερικά ιατρεία της Οφθαλμολογικής κλινικής του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείο (Αγία Όλγα), αποφάσισε η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς βρέθηκε κατάλληλος χώρος για τη μετεγκατάστασή τους και την επανασύνδεση με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Παράλληλα, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προ-νοσοκομειακής φροντίδας σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας και τον εξορθολογισμό των δαπανών, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του 5όροφου κτιρίου που στέγαζε το ΓΝ Πατησίων, προκειμένου – αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης – να μετεγκατασταθεί το Κέντρο Υγείας που σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο και παλαιό κτίριο στην οδό Δροσοπούλου.

- Advertisement -

«Η εξαιρετική προσβασιμότητα και οι δυνατότητες του κτηρίου της οδού Χαλκίδος θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των απαραίτητων υπηρεσιών για μια δομή υγείας αυτού του μεγέθους και προορισμού» επισημαίνει η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει οι υπηρεσίες που παρέχει η δομή να αναβαθμιστούν και σταδιακά το ΚΥ Πατησίων να τεθεί σε 24ωρη εφημερία.

- Advertisement -

Προϋπόθεση, βεβαίως, αποτελεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας για την πλήρωση των θέσεων που θα προκηρυχθούν, αφού υπάρχουν αντίστοιχες μονάδες που εγκαινιάστηκαν ως 24ωρου εφημερίας με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Αυτός πιθανά είναι και ο λόγος που η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ απέφυγε να προβεί σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις ειδικότητες που θα αναπτυχθούν και για το χρονοδιάγραμμα.

Πάντως ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην ΓΝ Πατησίων στην οδό Χαλκίδος, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ, έχει ήδη προκηρυχθεί έπειτα από την εκπόνηση σχετικής μελέτης η οποία εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ο μειοδότης θα γίνει γνωστός στις 25 Ιουλίου, καθώς αυτή είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz Ελλάδος: Με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας συνεχίζει δυναμικά

Η εταιρία Allianz Ελλάδος, η οποία είναι μέλος του ομίλου Allianz, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 55 εκατ. ευρώ σε 17.315 δικαιούχους

Αποζημιώσεις ύψους 55 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 στους λογαριασμούς 17.315 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ.

Interamerican: Aνοδικά η παραγωγή, ο πληθωρισμός έπληξε τους κλάδους Ζημιών και Υγείας

Παραγωγή 471 εκατ. ευρώ, κατέγραψε η Interamerican το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται στην έκθεση Φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανανέωση, τώρα, στην ασφαλιστική αγορά!

Πώς επιλέγουν τα στελέχη τους οι εταιρείες, τι κάνουν για να προσελκύσουν νέο προσωπικό, τι σημαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας

Allianz Ελλάδος: Με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας συνεχίζει δυναμικά

Η εταιρία Allianz Ελλάδος, η οποία είναι μέλος του ομίλου Allianz, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Προϊόν της Χρονιάς 2025 το “Full Cyber Protection” της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με μία ακόμη σημαντική διάκριση επισφραγίστηκε η διαρκής προσήλωση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην καινοτομία και την κάλυψη

H Φιλιώ Κωστοπούλου στην ομάδα της Infotrust

Ένα καταξιωμένο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, με 25 και πλέον χρόνια εμπειρίας εντάσσεται στην οικογένεια της INFOTRUST.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 55 εκατ. ευρώ σε 17.315 δικαιούχους

Αποζημιώσεις ύψους 55 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 στους λογαριασμούς 17.315 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΕΛΓΑ.