Διαφορετικές «συμβάσεις» στην αγορά

[starbox] Με διαφορετικές ταχύτητες, κινείται η ασφαλιστική αγορά στο θέμα των συμβάσεων μεταξύ διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες αποδέχθηκαν τις προτάσεις των εκπροσώπων της διαμεσολάβησης κινήθηκαν προσαρμοστικά και υπέγραψαν τις συμβάσεις. Έτσι και σε αυτές έχει κλείσει το θέμα των συμβάσεων.

Στην άλλη πλευρά, όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών (διαμεσολάβησης και ασφαλιστικών).

Ο λόγος της μη υπογραφής διαφέρει και από τις πληροφορίες σε κάποιες περιπτώσεις οφείλεται στο ότι οι εταιρείες δεν κάνουν πίσω οπότε και εδώ είναι ο πιο σκληρός πυρήνας και η εξεύρεση λύσης είναι δύσκολη, ενώ υπάρχει και η άλλη περίπτωση όπου η μη λύση αποδίδεται στην ελαστικότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα οπότε και αυτή είναι η αιτία που δεν επιτρέπει την επίτευξη προόδου.

Όπως διαφαίνεται η «τριπλέτα» περιπτώσεων αποτελεί βέβαιο σκόπελο στην παραγωγή εργασιών στην αγορά αφού ένα τόσο σημαντικό θέμα για κάποιους δεν έχει κλείσει. Επίσης και σε επίπεδο συνδικαλιστικό λένε οι πληροφορίες υπάρχει κάποιο κενό που δημιουργεί έλλειμμα το οποίο και δε συμβάλλει στην πρόοδο της αγοράς.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς η αγορά της διαμεσολάβησης όπως και των ασφαλιστικών εταιρειών δεν μπορεί να συντονιστεί σε αυτό το μείζον θέμα που αφορά τις συμβάσεις. Οι διαφορετικές ταχύτητες μπορεί να αποτελούν έκφραση επιλογών αλλά τελικώς δεν αποκλείεται σε μια επόμενη φάση να σηματοδοτήσουν καταστρεπτικές μετακινήσεις διαμεσολαβητών και να αλλάξει ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί με κόπο και χρόνο στην αγορά.