Παρέμβαση Δένδια στον Συνήγορο του Καταναλωτή

[starbox]

Την είσοδο του κομματικού κράτους στις Ανεξάρτητες Αρχές που εποπτεύουν και την ασφαλιστική αγορά στο πλαίσιο του ρόλου τους στην προστασία των πολιτών από άδικες επιχειρηματικές συμπεριφορές, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Κατά τις πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Δένδιας, ενδεχομένως ύστερα και από εισηγήσεις, εξετάζει να καταθέσει πρόταση προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία θα αφορά την ανάδειξη νέου προέδρου στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Καταναλωτή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρόσωπο που προκρίνεται –από εισηγήσεις όπως προαναφέραμε ή και προσωπικές επιλογές- είναι ο πρώην Βουλευτής και πρώην γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.
Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου έρχεται για δεύτερη φορά στο προσκήνιο αφού και κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε συζητηθεί –λένε οι πληροφορίες- και από τον προηγούμενο υπουργό Ανάπτυξης. κ. Κ. Χατζηδάκη. Ωστόσο τότε κατανόησαν έγκαιρα το -πρωτίστως- ασυμβίβαστο του θεσμού με τον κομματικό «σωλήνα» και τελικώς η Αρχή συνέχισε το έργο της.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει παρέμβει αρκετές φορές στην ασφαλιστική αγορά, έχει συντάξει συστάσεις, έχει κάνει εισηγήσεις προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή που αφορούν την βελτίωση της λειτουργία της αγοράς. Το αδιαμφισβήτητο έργο του κατατίθεται ετησίως στην Βουλή ενώ και η συνεργασία του με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι αγαστή σε όλα τα θέμα που αφορούν την διαφάνεια της αγοράς.