Με ρυθμούς ανάπτυξης 20% οι ασφαλίσεις πιστώσεων το 2014

Περίοδο ανάπτυξης βιώνει ο κλάδος Ασφαλίσεων Πιστώσεων, μετά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα και κυρίως του γεγονότος ότι τα όρια ασφάλισης πιστώσεων εταιρειών του εξωτερικού για πελάτες τους στην Ελλάδα, αλλά και για συναλλαγές στην εγχώρια αγορά έχουν πλέον ανοίξει αισθητά.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ειδικότερα ότι, οι ασφαλίσεις πιστώσεων στο εξωτερικό έχουν ουσιαστικά ομαλοποιηθεί, ενώ και σε ότι αφορά τις συναλλαγές στο εσωτερικό τα επίπεδα ασφαλιστικής κάλυψης των πιστώσεων έχουν πλέον διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη η οποία άρχισε να αποτυπώνεται στον κλάδο από τις αρχές του 2014, με τη διαφορά όμως ότι τους τελευταίους τρεις μήνες τα θετικά μηνύματα έχουν κυριολεκτικά πολλαπλασιαστεί.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, ο κλάδος Ασφάλισης Πιστώσεων τρέχει το 2014, βάσει εκτιμήσεων στελεχών του, με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20% σε μια αγορά της οποίας τα έσοδα κινούνται και φέτος, σε σύνολο, με αρνητικό πρόσημο.

Τα ίδια στελέχη, μιλώντας στο IW, τονίζουν ότι, πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης για τις ασφαλίσεις πιστώσεων αποτελεί ο τομέας των εξαγωγών, παρά το γεγονός μάλιστα ότι φέτος καταγράφει αρνητική ανάπτυξη κατά 7%.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, μπορεί η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας να είναι πτωτική, όμως η διείσδυση του κλάδου «Ασφαλίσεις Πιστώσεων» στις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι όχι απλά περιορισμένη, αλλά διαμορφώνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. «Εφόσον οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορέσουν να «αλώσουν» τις εξαγωγικές επιχειρήσεις θα εξασφαλίσουν και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» τονίζουν με έμφαση