back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025

Κύπρος: Αύξηση κατά 11% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων

Οι γερές αντοχές της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, που αντιστέκεται και αναπτύσσεται προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, σε μία περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας αναδείχθηκαν στην 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στη Λευκωσία.

Αλ. Σαρρηγεωργίου: “Ο ελέφαντας στο δωμάτιο” και η έναρξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας

- Advertisement -

Τα παραπάνω επισημαίνει ανακοίνωση της Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου (ΣΑΕΚ)  στην οποία αναφέρονται και τα εξής :

«Στην Ασφαλιστική Βιομηχανία, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα αναπάντεχα θα είναι πάντα μέρος της ζωής μας, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και πως να δίνουμε λύσεις στις κρίσιμες στιγμές», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ, Ευάγγελος Αναστασιάδης, θέλοντας να προβάλει την ανθρώπινη προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών, στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια. Τονίζοντας επίσης πως: «Σε μία δύσκολη περίοδο, η Ασφαλιστική Βιομηχανία επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά, και συμβαδίζοντας με τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, αποδείχθηκε πραγματικό στήριγμα για τον άνθρωπο. Με άριστη διαχείριση παρείχε διευκολύνσεις στις πληρωμές ασφαλίστρων, ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε να διεκπεραιώνει άμεσα πληρωμές προσφέροντας ανακούφιση, κάτι που αύξησε ακόμα περισσότερο το επίπεδο εμπιστοσύνης προς τους πολίτες».

- Advertisement -

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΑΕΚ, η ανθρώπινη προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών, επιβραβεύτηκε από την κοινωνία με αύξηση των ασφαλίστρων. Συγκεκριμένα, το 2021 παρατηρήθηκε αύξηση 5% στα συνολικά ασφάλιστρα, από 917 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε 962 εκατομμύρια ευρώ το 2021, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 σημειώθηκε άνοδος κατά 11% στα συνολικά ασφάλιστρα, από 476 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε 529 εκατομμύρια το 2021.

Την προσφορά της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, στην οικονομία και την κοινωνία στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε πιστοποίησε και η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, στο δικό της χαιρετισμό, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της που βρέθηκε στη ΓΣ του ΣΑΕΚ, καθώς στο παρελθόν  είχε υπηρετήσει το Σύνδεσμο από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας: «Σήμερα υπό τη νέα μου ιδιότητα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτεία έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη να στηρίζει την ασφαλιστική βιομηχανία, αναγνωρίζοντας την αδιαπραγμάτευτη επιρροή της στη διαμόρφωση υγιών οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας. Όπως άλλωστε πράττει η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αδιάκοπα εδώ και μια δεκαετία. Είμαι βέβαιη πως η συνεργασία της Κυβέρνησης και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου θα παραμείνει στενή και παραγωγική».

Η 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΕΚ, σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο για το σύνδεσμο, καθώς ανακοινώθηκε το rebranding του, με το Γενικό Διευθυντή του συνδέσμου, Ανδρέα Αθανασιάδη να τονίζει πως: «Η φετινή Γενική Συνέλευση του ΣΑΕΚ αποτελεί σταθμό, καθώς έφτασε η στιγμή να σας αποκαλύψουμε το νέο λογότυπο του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου το οποίο επιλέχτηκε  από το Διοικητικό Συμβούλιο  μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης, για αντικατάσταση του προηγούμενου λογοτύπου το οποίο είχε σχεδιαστεί πριν από 40 και πλέον χρόνια».

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε εκτενής απολογισμός των δράσεων του ΣΑΕΚ και των εξελίξεων της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, με την  αναβάθμιση των σχέσεων του Συνδέσμου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), να σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Ελίνα Παπασπυροπούλου, αντίστοιχα.

Μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τα θέματα lobbying και η κατάθεση θέσεων στην Ευρώπη, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και πολλά άλλα, θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη και για τους δύο θεσμούς. Για την παρουσία της ΕΑΕΕ, στην Κύπρο και την 44η ετήσια ΓΣ του ΣΑΕΚ, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε, πως αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να εγκαινιαστεί μία νέα εποχή στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ ΣΑΕΚ και ΕΑΕΕ: «Κοινός στόχος μας είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των τοπικών αγορών ώστε να καταστούν ακόμη πιο ισχυρές και να εκσυγχρονιστούν ψηφιακά, ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Έτσι, δημιουργούμε από κοινού ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, προώθηση κοινών θέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα και διεθνείς φορείς, εκπαίδευση και συνεχή ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τα μέλη της ασφαλιστικής βιομηχανίας των δύο χωρών».

Τέλος, στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του κοινωνικού αποτυπώματος του ΣΑΕΚ, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη καθιέρωση του δικαιώματος στη λήθη για ασφάλιση των ατόμων με ιστορικό καρκίνου, που έγινε σε συνεργασία με την Europa Donna Κύπρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένα μάθημα ηγεσίας για τον ασφαλιστικό κλάδο από τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Η ηγεσία δεν περιορίζεται στην τυπική εκπροσώπηση ή στην ανάδειξη προβλημάτων· είναι κυρίως η ικανότητα να δείχνεις τον δρόμο

Μεγάλη μείωση νέων εργασιών ζωής το α΄ εξάμηνο 2025

Το δισεπίλυτο πρόβλημα στις σχέσεις των ιδιωτικών κλινικών με τις ασφαλιστικές και το κράτος οδήγησε σε σημαντική μείωση νέων εργασιών

Στο -1% η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής το εξάμηνο, με άνοδο στα ομαδικά

Η συνολική παραγωγή του κλάδου ζωής και υγείας ήταν 762,4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο και 1,61 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο

Η ανησυχητική άνοδος στους δείκτες εγκληματικότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πυροδοτεί ζήτηση για ασφάλιση

Η αγορά καλείται να ανταποκριθεί στην ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Compare the Market AU για τις πιο επικίνδυνες πόλεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ATHEX Small Cap Conference: Επενδυτικό συνέδριο από το ΧΑ στις 5 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, υψηλόβαθμα στελέχη των εισηγμένων εταιρειών θα έχουν Β2Β συναντήσεις με αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές

Η Syndea χορηγός στο Athens Run 2025 του ΕΕΑ

Τρέχοντας για δεύτερη χρονιά δίπλα στο ΕΕΑ, η Syndea βοήθησε να αναδειχθεί η σημασία της άσκησης για την ποιότητα ζωής και την υγεία

Μεγάλη συμμετοχή στο Πολιτιστικό Φθινόπωρο του Συλλόγου Εργαζομένων της ERGO

Νέες δράσεις προαναγγέλλει ο Σύλλογος για τον χειμώνα, γιατί «ο πολιτισμός μας ενώνει και μας δυναμώνει»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η KPMG επενδύει στο μέλλον μέσω των Children Excellence Awards

Με το πρόγραμμα επιβράβευσης για τα παιδιά των εργαζομένων η εταιρεία ενθαρρύνει τη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη

Netcompany: VERÁ, μια κομβικής σημασίας IT λύση για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ανθεκτικότητα

Η πλατφόρμα παρέχει σε πραγματικό χρόνο προειδοποιήσεις και αναλύσεις για γρήγορη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων σε περίπτωση κρίσης

ATHEX Small Cap Conference: Επενδυτικό συνέδριο από το ΧΑ στις 5 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, υψηλόβαθμα στελέχη των εισηγμένων εταιρειών θα έχουν Β2Β συναντήσεις με αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές

Οι τοπ 10 μεσίτες (αντ)ασφαλίσεων στον κόσμο

AON Reinsurance Solutions και Marsh McLennan κερδίζουν την πρωτιά βάσει εσόδων

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου ΓΣ και εκλογές στην ΕΑΕΕ

Η Ένωση καλεί τα μέλη της στην Αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδης» της ΕΛΕΠΑ στις 16.00 - Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές