back to top
18.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Χατζηθεοδοσίου: «Σημαντικές οι δυνατότητες για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή εποχή»

Στη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχει η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ανάκαμψη της οικονομίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Οι δηλώσεις έγιναν στην εκδήλωση του επιμελητηρίου για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο  Σάββατο 19 Ιανουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο του Money Show.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος δεσμεύθηκε για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας με πράξεις από το επιμελητήριο, μέσω και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας επίσης στις πηγές χρηματοδότησης του γυναικείου επιχειρείν από ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, καθώς και στην άσκηση πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση από το ΕΕΑ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Χριστίνα Φυτέα αναφέρθηκε στη δράση της επιτροπής και τις στοχευμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται ανά την Ελλάδα.

- Advertisement -

Στο πρώτο μέρος της συζήτησης συμμετείχαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καΐλή, η πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ, πρώην επίτροπος ΕΕ & πρώην υπουργός ‘Αννα Διαμαντοπούλου και η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, πρώην πρόεδρος Επαγγελματικού Επ8μελητηρίου Αθήνας και πρώτη γυναίκα πρόεδρος Επιμελητηρίου Σοφία Οικονομάκου.

Στην συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκαν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι δυνατότητες για τις γυναίκες στη νέα ψηφιακή εποχή. Έγινε, ακόμη, αναφορά σε πρωτοβουλίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και στους διαθέσιμους από την Ευρωπαϊκή Ένωση πόρους για το γυναικείο επιχειρείν, καθώς και στην ανάγκη ψηφιακής εκπαίδευσης.

Για το γυναικείο επιχειρείν μίλησαν, στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, τρεις γυναίκες επιχειρηματίες, η Μαριάννα Λαγουμίδη, Owner i-paidi.gr, ψυχοπαιδαγωγός, coach στη ΔΕΠ-Υ, η Λίλα Καραγιάννη, CEO KOORELOO, και η Γιολάντα Κολλιοπούλου, Founder & Chief Creative Director: The Flying Pot. Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην επιχειρηματία Μαρία Ντάβου, επικεφαλής της εταιρίας «ΝΤΑΒΟΥ Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται από το 1965 στην αγορά διακίνησης προϊόντων σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και σημεία μικρής λιανικής.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Απαιτείται μείωση μη μισθολογικού κόστους και φόρων (video)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mega Brokers Awards 2024:  Γιορτάζοντας την επιτυχία και διαμορφώνοντας το μέλλον

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των Mega Brokers Awards 2024, σε μία λαμπερή βραδιά γεμάτη ενθουσιασμό, αναγνώριση και μουσική.

Η παρουσία του τ. Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ξεχώρισε στην ετήσια γιορτή της Mega Brokers

Μια σπάνια εμφάνιση ενός τόσο υψηλού πολιτικού προσώπου  σε εκδήλωση ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας!

Η Mega Brokers στοχεύει σε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και προετοιμάζεται για το μέλλον

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά, με αύξηση παραγωγής κατά 16%, η εταιρεία κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον...

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τον νέο νόμο για τα ανασφάλιστα

Ένα πρώτο θετικό βήμα που φέρνει την Ελλάδα κοντά στα ευρωπαϊκά ισχύοντα χαρακτήρισε τον νέο νόμο, που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, αφορά τα οχήματα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Euroins Ελλάδος, Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run

Η Euroins Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά είναι Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run.

Σέντρα στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το 12ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Π.ΑΣΦ.Ε 2025 είναι γεγονός!

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Έρχεται το 3ο Συνέδριο του ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Το Συνεργατικό Σχήμα Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» ετοιμάζεται να διοργανώσει τον προσεχή Νοέμβριο, το 3ο Συνέδριό του

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Η Euroins Ελλάδος, Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run

Η Euroins Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά είναι Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run.

Σέντρα στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το 12ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Π.ΑΣΦ.Ε 2025 είναι γεγονός!

Τι μπορεί να «πυροδοτήσει» τον καρκίνο του προστάτη

Κάθε άνδρας μπορεί να κινδυνεύει από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Η ασθένεια προσβάλλει αθλητές και λογιστές, πολιτικούς και γιατρούς

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν