back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή 8 Ιουνίου 2025

Crowdhackathon #Insurance: Το μεγαλύτερο ραντεβού της τεχνολογίας με την ασφάλιση στην Τεχνόπολη 1-2 Οκτωβρίου 2016

Του Νίκου Σακελλαρίου

Μία κομβική, και ενδεχομένως ιστορική στιγμή για την ιστορία της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα θα αποτελέσει η συνάντησή της με  την νέα τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα  στην εκδήλωση Crowdhackathon #Insurance  που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι  από την Crowd Policy και την Εthos Media.

- Advertisement -

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση Hackathon  που γίνεται στην Ελλάδα και αφορά την Ασφάλιση. Θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους που ασχολούνται με την πληροφορική και τη δημιουργία λογισμικών να πειραματιστούν, να προτείνουν, να παρουσιάσουν εφαρμογές   που θα αφορούν την ασφάλιση και τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς είτε αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες είτε τους διαμεσολαβούντες.  Δεκάδες νέοι  που ασχολούνται με την πληροφορική θα συγκεντρωθούν ανά ομάδες στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν προγράμματα πληροφορικής που θα δίνουν λύσεις  σε προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς.

Για το 1ο Crowdhackathon #Insurance  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάρα πολλά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς , τόσο από τις ασφαλιστικές εταιρείες όσο  και  από διαμεσολαβούντες αλλά και ασφαλιστικές πλατφόρμες που  θέλουν να παρακολουθήσουν και να ακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας πάνω σε θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.  Στο διήμερο 1-2 Οκτωβρίου θα δημιουργηθούν λύσεις και εφαρμογές πρωτοποριακές που θα έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τις εταιρίες και τους διαμεσολαβούντες σε σημαντικά θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινή επαγγελματική  δραστηριότητάς τους.  Θέματα όπως ο προγραμματισμός των εισπράξεων, η επιλογή των καλύτερων ασφαλιστικών προγραμμάτων σε σχέση με τα ασφάλιστρα, ο προγραμματισμός των επαγγελματικών ραντεβού, η εισαγωγή της  τηλεματικής θα μπορούν να βρουν άμεσες τεχνολογικές λύσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα των διαμεσολαβούντων και των αποτελεσματικότητα των εταιρειών.

- Advertisement -

Τι είναι τα Hackathons

Tα  Hackathons γεννήθηκαν στην  Αμερική πριν από μία δεκαετία περίπου  από την ανάγκη των νέων που ασχολούνταν με την πληροφορική σε υψηλό επίπεδο, να προτείνουν άμεσες και πρωτοποριακές εφαρμογές με απώτερο όφελος τόσο γι’ αυτούς και την επαγγελματική τους καταξίωση όσο και για τους κλάδους.   Οι νέοι αυτοί ήταν ή φοιτητές σε μεγάλα πανεπιστήμια ή ακόμη και απλά tech freaks  με εξαιρετικές γνώσεις πληροφορικής, προγραμματισμού και τεχνολογίας που ήθελαν να διακριθούν έξω από τα στενά επαγγελματικά πλαίσια των επιχειρήσεων στα οποία πολλές φορές δεν είχαν πρόσβαση.  Μαζεύονταν έτσι σε ομάδες και έκαναν ‘τεχνολογικές κόντρες’ ποιοι θα παρουσίαζαν τις καλύτερες εφαρμογές με απώτερο στόχο να κερδίσουν δόξα, φήμη και πλούτο μέσα στην Αμερική. Μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές υιοθετήθηκαν από τεχνολογικούς κιολοσσούς και τους απέφεραν  εκατομμύρια δολλάρια, ενώ αρκετοί νέοι κέρδισαν σημαντικές  υποτροφίες για τα μεγαλύτερα αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Crowd Policy

Η Crowd Policy μία πρωτοποριακή εταιρία τεχνολογίας  στην Ελλάδα αποτελεί ίσως  το μεγαλύτερο διοργανωτή Hackathons  στη χώρα μας. Έχει ήδη οργανώσει  Hackathons σε χρηματοοικονομική τεχνολογία FinTech, στον Τουρισμό ,στις Συγκοινωνίες   που δημιούργησαν σημαντικές και πρωτοποριακές επιλογές.  Η διεξαγωγή του 1ου  Crowdhackathon #Insurance  αναμένεται να δώσει καινοτόμες προτάσεις –λύσεις για τα προβλήματα της ασφαλιστικής αγοράς.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕUROLIFE : Δημιούργησε νέα εταιρεία Fintech με την ονομασία Wallbid Ltd

Eταιρεία Fintech (τεχνολογικών εφαρμογών στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) δημιούργησε η Eurolife

Generali Ventures: 250 εκ. σε insurtech και fintech

Στόχος της Generali η καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που θα κάνουν την διαφορά στον ασφαλιστικό κλάδο

Tο 10th Digital Banking Forum: «The fintech era» έβγαλε ειδήσεις!

Το νέο τοπίο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και από την είσοδο μεγάλων «παικτών»

KPMG: Στα 210 δισ. δολ. οι συνολικές επενδύσεις Fintech, αυξάνεται το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα – blockchain

Στα US$ 210 δισ. οι συνολικές επενδύσεις Fintech, με το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα και blockchain να αυξάνεται, σύμφωνα με την έκθεση Pulse of Fintech για το β’ εξάμηνο του 2021 από την KPMG

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MEGA Brokers: Φυτεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε

Όποιος περνά από το Πάρκο Δημήτρη Μπέη της Αθήνας, από χθες βλέπει μια άλλη εικόνα: Κουτσουπιές, γρεβιλέες και εκατοντάδες κατιφέδες πλέον κυριαρχούν και ομορφαίνουν...

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE

Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων NN Hellas: “A Symphony of Success – Ο Πελάτης δίνει το ρυθμό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων της NN Hellas, την Δευτέρα 2 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

INFOTRUST: Από τα μεγαλύτερα και συνεχώς αναπτυσσόμενα, ανεξάρτητα δίκτυα ασφαλιστικών συμβούλων

Η INFOTRUST ιδρύθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη και, από την έναρξη των εργασιών της, καθιερώθηκε στην Ασφαλιστική Αγορά ως πρωτοπόρος

MEGA Brokers: Φυτεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε

Όποιος περνά από το Πάρκο Δημήτρη Μπέη της Αθήνας,...

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος