back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Στο Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28/9 ο Πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας

Με στόχο να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει τον θεσμικό διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.), κ. Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026, στις 19:00, στα γραφεία του Ε.Ε.Α., Πανεπιστημίου 44 & Χαριλάου Τρικούπη, 2ος όροφος.

- Advertisement -

Η συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη του Δ.Σ. θα επικεντρωθεί στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της αγοράς.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο είναι η παρατεταμένη ακρίβειατο υπέρογκο ενεργειακό κόστος, η φορολογία, η δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση, η ανταγωνιστικότητα, η γραφειοκρατία και η ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού και βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

- Advertisement -

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει το Ε.Ε.Α. με τους πολιτικούς αρχηγούς. Έχει ήδη προηγηθεί διάλογος με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας θεσμικής πρωτοβουλίας έχουν προσκληθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού.

Το Ε.Ε.Α., μέσα από τον διάλογο με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, επιδιώκει να αναδείξει με τεκμηριωμένο τρόπο τις προτεραιότητες της αγοράς και να μεταφέρει στο πολιτικό επίπεδο τη φωνή των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο οι προτάσεις τους να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου και να ενσωματωθούν στον σχεδιασμό των πολιτικών για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους ΕΔΩ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απειλεί ευθέως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι εξαιρετικά βαρύς. Όχι γιατί προβλέπεται κάποια ακραία κλιματική επιδείνωση αλλά γιατί το ενεργειακό

Οι 3 προτάσεις του Δ. Γαβαλάκη για την ασφάλιση των φυσικών καταστροφών – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τους πληγέντες

Το νέο πλαίσιο επιχειρεί να συγκεντρώσει σε ένα ενιαίο σύστημα τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις κρατικής αρωγής

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Γιατί ο Οδυσσέας εξακολουθεί να μας συναρπάζει;

Η Αγγελική Μουρατίδου μιλά στο ΧΡΗΜΑ για την ηγεσία, την αυτογνωσία και τις 12+1 διαδρομές προς μια ζωή με νόημα

Τειρεσίας: Η επιχειρηματική πληροφόρηση στο επίκεντρο της νέας εξωστρέφειας

Στο πάνελ με θέμα «Τα εργαλεία της Νέας Εξωστρέφειας» συμμετείχε ο Ιωάννης Παπόγλου, Διευθυντής Επιχειρηματικών Πελατών Β2Β της Τειρεσίας, παρουσιάζοντας τη σημασία της επιχειρηματικής πληροφόρησης

Τέμπη: Τι κατέγραψε η διερευνητική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αξιολόγησης η ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, η κατάσταση των υποδομών, η εφαρμογή του ETCS

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.