Το διεθνές συνέδριο της HILA-AIDA στην Αθήνα

Καίρια ζητήματα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς ασφάλισης τίθενται επί τάπητος σε διεθνές συνέδριο της HILA-AIDA, το οποίο διεξάγεται στις 7-9 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες του κλάδου αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις σε επίπεδο ασφαλιστικών προϊόντων αλλά και προστασίας των καταναλωτών, μεταξύ άλλων, στους κλάδους υγείας, ζωής και συντάξεων.
Στο πραγματικό κόστος των συντάξεων θα αναφερθεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης και Λουβεν, πρώην επικεφαλής του τομέα ασφαλίσεων και συντάξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Karel Van Hulle, ενώ στον ρόλο των πελατών ως σταθερού παράγοντα διαφοροποίησης στις μεταβαλλόμενες αγορές θα εστιάσει ο Michel Khalaf, πρόεδρος της MetLife Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Επιπλέον, για τα Εγγυητικά/Επικουρικά Κεφάλαια Ζωής ως θεμέλιο αξιοπιστίας της αγοράς θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ενώ η εισήγηση της κας Pamela Schuermans, συντονίστριας πολιτικής για τις ασφαλίσεις και τις επαγγελματικές συντάξεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) θα αφορά πολιτικές διασφάλισης μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των ασφαλίσεων ζωής και συντάξεων.
Την οδό προς ένα βιώσιμο σύστημα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα σε φορολογική βάση θα αναπτύξει ο ομ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργος Λιαρόπουλος, ενώ ο Δρ Αντώνιος Τσαβδαρίδης, δικηγόρος και λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε ιδιαίτερο κύκλο συζήτησης θα αναφερθεί στην πλήρωση επιγενόμενων κενών σε ρήτρες αναπροσαρμογής ασφαλίστρων.

Χαιρετισμό κατά την επίσημη έναρξη πρόκειται να απευθύνει ο νομικός και πρόεδρος της Aida Word Michael Gill, καθώς και ο πρόεδρος της AIDA Greek Chapter ομ. καθηγητής Ιωάννης Ρόκας, ενώ επιπροσθέτως μια σειρά από γνωστούς σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό πρόκειται να δώσουν το «παρών» στην προσεχή διοργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ