Μ. Αντωνάκη: Οι ευκαιρίες και οι προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς

«Η ιδιωτική ασφάλιση και οι άξιοι επαγγελματίες έχουν μέλλον» τόνισε η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης συνεργατών της Ευρώπη Ασφαλιστική, μεταφέροντας την εκτίμησή της σχετικά με τις προοπτικές του θεσμού και του επαγγέλματος.

Η παρέμβαση της Γενικής Διευθύντριας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ήταν ιδιαίτερα συνοπτική αλλά ουσιαστική ως προς περιεχόμενό της καθώς αποτύπωσε την σημαντική της εμπειρία στην αγορά, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας. 

Αρχικώς διευκρίνισε ότι προοπτική υπάρχει για όλους  αποσυνδέοντας  το μέγεθος του εταιρικού σχήματος από την προοπτική  επιβίωσης και την προϋπόθεση επιτυχίας που επικρατεί ως άποψη σήμερα.  Ανάφερε ότι «και για τα μικρότερα (εννοεί εταιρικά) σχήματα υπάρχουν ευκαιρίες. Δεν είναι μόνο για τα μεγάλα σχήματα».  

Επίσης τόνισε πώς «στην αγορά υπάρχουν προβλήματα που θα λυθούν ενώ υπάρχουν και ευκαιρίες που πρέπει να αναζητηθούν και να αξιοποιηθούν». 

Εξήρε,  η κυρία Αντωνάκη,  τον κλιμακούμενο ως προς τον όγκο του, ρόλο που θα αναλάβουν οι εταιρείες. Προσδιόρισε πώς «όσο μεγαλύτερη είναι η αξιοπιστία μας, το θα μεγαλώνει και ο ρόλος που θα αναλάβουμε» κάνοντας απολύτως σαφές ότι στην αγορά χωρούν πλέον οι οριοθετημένοι επαγγελματίες και οι έχοντες ευθύνη του σοβαρού έργου που έχουν να προωθήσουν τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.  

Κατά την κυρία Αντωνάκη το πεδίο ανάπτυξης των ασφαλιστικών εργασιών θα εκταθεί στο ευρύ φάσμα της σύνταξης, των αστικών ευθυνών, της υγείας και άλλων κλάδων στους οποίες οι εταιρείες έχουν την υποδομή και την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν με επάρκεια.