ΙΟΑΣ και Σώμα Προσκόπων συνεργάζονται για την οδική ασφάλεια

Τη συνεργασία τους για πέντε χρόνια στην προώθηση της οδικής ασφάλειας επικαιροποίησαν το ΙΟΑΣ  και το Σώμα Ελλήνων Προσώπων με την υπογραφή συμφώνου Συναντίληψης & Συνεργασίας με στόχο:
• Την κατάρτιση προγραμμάτων με ιδέες για δράσεις
• Την πραγματοποίηση από κοινού δράσεων και ημερίδων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης και προσφοράς υπηρεσίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
• Την παραγωγή ενημερωτικού υλικού
• Την κατάθεση από κοινού προγραμμάτων για χρηματοδότηση

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ιδιαίτερα συγκινημένη που βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους με έκδηλο το ενδιαφέρον τους για την Οδική Ασφάλεια και τον ενθουσιασμό τους για δράση, εξέφρασε την πεποίθηση  ότι «οι δράσεις που θα αναπτυχθούν  μέσα  από τη συνεργασία του ΣΕΠ και του Ι.Ο.ΑΣ.  θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην πρόληψη και την προστασία της ζωής στους δρόμους της χώρας μας αλλά και θα αποτελέσουν  πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση διεθνώς. Το γεγονός ότι οι πρόσκοποι αποτελούν το μεγαλύτερο εθελοντικό Οργανισμό για νέους στον κόσμο και η εδραίωση των πρωτοβουλιών μας «Scouting For Global Road Safety»  για την Οδική Ασφάλεια των τελευταίων 4 χρόνων που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, με το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ για τη δράση μας διεθνώς, αποτελούν μια μεγάλη αναγνώριση και ενθάρρυνση σε αυτή την κατεύθυνση που μας ενώνει στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο χωρίς τροχαία συμβάντα».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι « ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο με υπεύθυνες πρωτοβουλίες που σέβονται την ανθρώπινη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Η εν λόγω συνεργασία δυο υπεύθυνων φορέων όπως είναι το Σ.Ε.Π. και το Ι.Ο.ΑΣ. αναπτερώνει τις ελπίδες μας και ενδυναμώνει τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο κόσμο σε δύσκολους καιρούς.»

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ./Σ.Ε.Π. κ. Χρήστος Λυγερός και η Πρόεδρος του Δ.Σ./Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά. Την τελετή προλόγησε ο κ. Θ. Κεφαλάς Γενικός Έφορος Σ.Ε.Π. και ο κ. Κ. Δερβεντζής Περιφερειακός Έφορος Εύβοιας και την παρακολούθησαν η κα Τζοβάνα Γκόγκου, εκπρόσωπος από το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου, ο κ. Γ. Μπαντούνας εκπρόσωπος του Νομάρχη Ευβοίας, ο κ. Δ. Μανίκης Αναπληρωτής Γενικός Έφορος, ο κ. Αθ. Ευσταθίου Μόν. Βοηθός Γενικού Έφορου καθώς και μεγάλος αριθμός Ανιχνευτών και ενήλικων Βαθμοφόρων που συμμετείχαν στην 30η Π.Α.Π.Ε.