Ανταγωνιστικά ασφάλιστρα με…ψευδή στοιχεία

Περισσότερους από 50 οδηγούς κατάφερε να εξαπατήσει 33χρονος, ο οποίος προωθούσε ασφάλιση αυτοκινήτου με ιδιαίτερα «ανταγωνιστικά ασφάλιστρα», τα οποία και εξασφάλιζε προσκομίζοντας σε ασφαλιστική ψευδή στοιχεία.

Ο Atique Khan, που ισχυριζόταν ότι είχε μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων έβρισκε τους πελάτες του σε εστιατόρια, καφετέριες, internet café ακόμα και σε αυτοκινητόδρομους. Αποκόμισε χιλιάδες λίρες πουλώντας καλύψεις που στην ουσία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, καθώς παρείχε στην εταιρεία 1st Central Insurance, παραποιημένα στοιχεία με στόχο να εξασφαλίσει τη χαμηλότερη τιμή για τον πελάτη.

Πέρα από το γεγονός ότι ο 33χρονος αποσπούσε από τους ασφαλισμένους προμήθεια μεγαλύτερη από αυτή που θα πλήρωναν για να αγοράσουν από την ασφαλιστική τις καλύψεις, στην ουσία τους πουλούσε «άκυρα» συμβόλαια, από τη στιγμή που οι πληροφορίες ήταν ψευδείς.

Η απάτη αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2012 , όταν η ασφαλιστική ανακάλυψε ότι σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υπήρχαν πανομοιότυπες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κατήγγειλε το γεγονός στην IFED. Στη συνέχεια μετά από την έρευνα που διενήργησε η υπηρεσία κατά της Απάτης διαπίστωσε ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είχαν πληρωθεί με πιστωτικές κάρτες που άνηκαν στον Khan. O «ασφαλιστής» παραδέχτηκε την ενοχή του και το Μάρτιο του 2014, που εκδικάστηκε η υπόθεση του καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση.