Ασφάλιση 10 εκατ. δολαρίων για το πλοίο Sewol

Ασφαλισμένο στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας είναι το πλοίο Sewol, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από το λιμάνι Ίντσεον στο νησί Τζεζού. Όπως αναφέρεται στο Bloomberg  το πλοίο είναι ασφαλισμένο στη Μeritz Fire & Marine Insurance Co. για 7,5 εκατ. δολάρια και στην Korea Shipping Association για περίπου 3 εκατ. δολάρια, ενώ την αντασφάλιση, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν αναλάβει  οι Korean Reinsurance Co. και η Samsung Fire & Marine Insurance Co.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Το επιβατηγό πλοίο μετέφερε 476 επιβάτες από τους οποίους οι 339 ήταν παιδιά και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή. Περίπου 175 άνθρωποι έχουν διασωθεί και πάνω από 100 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας των θαλάσσιων υδάτων στην περιοχή που έγινε το ατύχημα και των ημερών που έχουν παρέλθει οι ελπίδες να ανεβρεθούν και άλλοι επιζώντες μειώνονται συνεχως. Ίσως πρόκειται για το χειρότερο ατύχημα που έχει καταγραφεί από το 1970 στην περιοχή, όταν βυθίστηκε το ferry Namyoung και χάθηκαν 323 άτομα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα, ωστόσο οι μέχρι τώρα μαρτυρίες συντείνουν προς το γεγονός ότι το πλοίο προσέκρουσε στο βυθό ή σε κάποιο βυθισμένο αντικείμενο. Οι αρχές έχουν στρέψει τις έρευνες προς τον 69χρονο πλοίαρχο, ο οποίος μαζί με μέλη του πληρώματος φέρεται να εγκατέλειψε το πλοίο πριν αυτό βυθιστεί, ενώ στους επιβάτες είχε δοθεί η εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους. Στην περιοχή βρίσκονται δύτες και σωστικά συνεργεία οι οποίοι με ειδικά  μηχανήματα εγχέουν οξυγόνο στην αίθουσα του εστιατορίου του πλοίου, όπου οι ομάδες διάσωσης ευελπιστούν ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες.