«Οι εταιρείες να εντάξουν το ΕΙΑΣ στην καθημερινότητά τους»

Πρόσκληση σε εταιρείες και διαμεσολαβούντες να προσέλθουν στο ΕΙΑΣ για να αντλήσουν την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται ένα στέλεχος της αγοράς ώστε να είναι σωστά καταρτισμένο, απευθύνει ο γενικός διευθυντής του, Δρ Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος πιστεύει ότι αρκετές εταιρείες δεν έχουν δώσει ακόμα την απαραίτητη προσοχή στον θεσμό, ο οποίος τους παρέχει σημαντική διέξοδο στην ανάπτυξη. Υποστηρίζει ακόμα ότι το επίπεδο σπουδών του ΕΙΑΣ βελτιώνεται συνεχώς και ήδη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αφού παρέχει – σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School – Master εφάμιλλο ξένων πανεπιστημίων, εκπονεί σειρά σύγχρονων σεμιναρίων, πραγματοποιεί ετήσιο πρόγραμμα σφαιρικής κατάρτισης και ανάπτυξης στελεχών και πολλά ακόμα προγράμματα χρήσιμα για στελέχη εταιρειών, αλλά και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Άποψή του είναι πως όσοι ενδιαφέρονται να εξελιχθούν επαγγελματικά, μπορεί να πάρουν την απαραίτητη εξειδικευμένη γνώση από το ΕΙΑΣ, ενώ οι εταιρείες μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος του κόστους εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ. Τέλος, αναφέρει πως το ΕΙΑΣ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ, αφού η οικονομική αυτοδυναμία του ΕΙΑΣ είναι βασικός στόχος του.

iw? Πείτε μας πού βρίσκεται το ΕΙΑΣ σήμερα; Τι κάνει;

Γ.Π.: Το τελευταίο επτάμηνο, αφότου ανέλαβα τη γενική διεύθυνση του ΕΙΑΣ, έγινε μια εντατική προσπάθεια ανασυγκρότησης των στόχων του, εκσυγχρονισμού στο επίπεδο σπουδών και αναβάθμισης της προς τα έξω επικοινωνίας των υπηρεσιών που προσφέρει το ΕΙΑΣ. Η εικόνα του και τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας νομίζω ότι έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το ΕΙΑΣ, ως ο επίσημος – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – εκπαιδευτικός φορέας της ασφαλιστικής αγοράς, έχει ως βασική προτεραιότητά του την υποστήριξη και τη συνεχή ενίσχυση των γνώσεων όλων των στελεχών και διαμεσολαβητών της αγοράς μας. Το ΕΙΑΣ, ανταποκρινόμενο στις νέες προκλήσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας, διεύρυνε τους ορίζοντές του αναβαθμίζοντας τα υφιστάμενα προγράμματά του, εμπλουτίζοντας τα θέματα εκπαίδευσης, διευρύνοντας τα target groups και εισάγοντας σύγχρονα και πρωτοποριακά προγράμματα.

iw? Αισθάνεστε ότι η ασφαλιστική αγορά και οι άνθρωποί της έχουν αντιληφθεί αυτή την εξέλιξη;

Γ.Π.: Πιστεύω πως ναι. Αυτό τουλάχιστον εισπράττουμε από πολλούς ανθρώπους της γνώσης και της εκπαίδευσης της ασφαλιστικής αγοράς μας. Σίγουρα όμως όχι στο σύνολό της. Και αυτό το λέω με βάση την εκδήλωση προθέσεων που καταγράφουμε από την πλευρά τους για να παρακολουθήσουν τα στελέχη τους τα προγράμματα και τα σεμινάρια του ΕΙΑΣ. Είναι αρκετές φορές συγκρατημένοι, που σημαίνει ότι ίσως δεν έχουν αντιληφθεί τη σημασία της εκπαίδευσης που με επάρκεια προσφέρει το ΕΙΑΣ.

iw? Όταν αναλάβατε τον Σεπτέμβριο του 2013, πώς ήταν το ΕΙΑΣ;

Γ.Π.: Όπως προείπα, υπήρχε μια αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων του ΕΙΑΣ τόσο σε θεματολογία όσο και σε εισηγητές. Και θεωρώ ότι το πετύχαμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. Ο προγραμματισμός και το άμεσο σχέδιο δράσης στοχεύουν όχι μόνο στο να εξασφαλίσει το ινστιτούτο μια πορεία βιώσιμη, αλλά και μια πορεία αυτόνομης ανάπτυξης. Αυτό θα γίνει με το να εξασφαλιστούν μακροχρόνια συστηματικοί πόροι που θα του επιτρέψουν να παίξει θεσμικό ρόλο στην ασφαλιστική μας αγορά ως ένας σημαντικότατος και αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός θεσμός της.

iw? Ποια είναι τα πρώτα βήματα που κάνατε;

Γ.Π.: Ανακοινώνοντας μια σειρά σημαντικών σεμιναρίων, τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος της γνώσης που χρειάζεται ένα στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς, επιλέγοντας σεμινάρια τεχνικά, γενικά, πωλησιακά και εξυπηρέτησης του πελάτη. Επικαιροποιήσαμε τον «Οδηγό Σπουδών και Σεμιναρίων» του ΕΙΑΣ, προσθέτοντας πολλά νέα σύγχρονα θέματα στα 140 σεμινάρια και προγράμματα που προτείνουμε. Στήσαμε επίσης την τεχνολογική υποδομή και εδώ και 4 μήνες λειτουργεί οn-line η νέα πλατφόρμα e-learning του ΕΙΑΣ, με όλη την ύλη για το πιστοποιητικό Α’ των διαμεσολαβούντων, αλλά και για τα τεστ προσομοίωσης για το πιστοποιητικό Α’, Β’, Γ’ και Δ’. Η πλατφόρμα e-learning του ΕΙΑΣ θα εμπλουτίζεται από δω και πέρα όλο και περισσότερο με νέα προγράμματα και σεμινάρια. Σχεδιάσαμε επίσης σε μια τελείως νέα βάση τα νέα ετήσια προγράμματα του ΕΙΑΣ. Πρόκειται για τα EDI, IDI και IRM. Το πρώτο, το EDI, είναι το νέο, πλήρως επανασχεδιασμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφαλιστικών σπουδών «Executive Development in Insurance (EDI) 2014 – Ανάπτυξη Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων». Το εννεάμηνο αυτό πρόγραμμα αποτελείται από οκτώ ενότητες, τις οποίες καλύπτουν 39 εξειδικευμένοι εισηγητές (σχεδόν οι μισοί είναι νέοι συνεργάτες του ΕΙΑΣ), και είναι διάρκειας 250 ωρών απογευματινής διδασκαλίας σε 33 εβδομάδες (συνολικά 280 ώρες μαζί με 30 ώρες για τις γραπτές εξετάσεις και τις συναντήσεις για την πτυχιακή εργασία). Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου 2014. Πρόσφατα ανακοινώσαμε και τη δυνατότητα να εγγραφεί και να παρακολουθήσει κάποιος ορισμένες μόνον ενότητες του ετησίου αυτού προγράμματος.

iw? Πιστεύετε ότι προσφέρει ουσιαστικά εφόδια σε αυτόν που θα το παρακολουθήσει;

Γ.Π.: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζομένους σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις (ασφαλιστικές εταιρείες, πρακτορεία, γραφεία διαμεσολάβησης), σε έμπειρους επαγγελματίες (πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, συντονιστές), που επιθυμούν να συστηματοποιήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους, προκειμένου να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές, να ενισχύσουν τις δυνατότητες επαγγελματικής και ενδοεπιχειρησιακής εξέλιξής τους και να αυξήσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής δραστηριότητάς τους. Στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοι να έχουν μια συνολική εποπτική και προχωρημένη γνώση όχι μόνο των τεχνικών ασφαλιστικών κλάδων, αλλά και των άλλων λειτουργιών μιας ασφαλιστικής επιχείρησης, όπως σε θέματα μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, διαχείρισης ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, εξυπηρέτησης του πελάτη, πωλήσεων, χρηματοοικονομικών λειτουργιών, νέων σύγχρονων εφαρμογών κ.λπ. Γενικά προσφέρει όλη την υποδομή της σύγχρονης γνώσης που θα πρέπει να έχει ένα ανερχόμενο στέλεχος της αγοράς. Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι η ασφαλιστική μας αγορά θα χρειαστεί νέα στελέχη για να ανταποκριθούν οι εταιρείες στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας Solvency II και για άλλα θέματα που απαιτούν υψηλή κατάρτιση, τότε είναι σαφές ότι αποκτούν μια σημαντική βάση γνώσης.

iw? Θεωρείτε ότι η εκπαίδευση του ΕΙΑΣ είναι σε υψηλό επίπεδο;

Γ.Π.: Αυτή είναι η συνεχής προσπάθειά μας. Θέλουμε το ΕΙΑΣ να αποτελεί τον κορυφαίο στην Ελλάδα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό Οργανισμό στον τομέα ασφαλιστικών σπουδών και πρακτικής και στον τομέα ανάδειξης στελεχών ικανών να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εφάμιλλων των αντίστοιχων Οργανισμών της Ευρώπης. Πριν λίγο καιρό σχεδιάσαμε το IRM, που είναι μια νέα συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ALBA Graduate Business School, με την από κοινού δημιουργία ενός Master of Science (MSc) σε Insurance Risk Management (IRM), που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η συνεργασία των δύο Οργανισμών, του ΕΙΑΣ και του ALBA, είναι στρατηγικής συμμαχίας και θα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στην ακόμα καλύτερη σύνδεση των αποφοίτων με την ασφαλιστική αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε μεσαία και ανώτερα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλειών όσο και σε νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική βιομηχανία. Το δεκαοκτάμηνο αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διάρκειας 364 ωρών απογευματινής διδασκαλίας 15 μαθημάτων στην αγγλική γλώσσα. Στο τέλος οι φοιτητές υποχρεούνται είτε να κάνουν τρίμηνη πρακτική άσκηση (internship) σε ασφαλιστική εταιρεία (όσοι δεν εργάζονται) είτε να κάνουν ένα thesis σε project που θα τους ανατεθεί (όσοι ήδη εργάζονται). Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που δεν εργάζονται, προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να απορροφηθούν για να εργαστούν σε ασφαλιστικές εταιρείες μέσω εξάμηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης (internship). Αυτές τις ημέρες λήγει η προθεσμία εγγραφών και από ό,τι φαίνεται δεν έχουμε τον ελάχιστα απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών για να ξεκινήσει το σημαντικό αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οδεύουμε λοιπόν, δυστυχώς, σε αναβολή για τον Σεπτέμβριο.

iw? Βρίσκετε ανταπόκριση σε όλα αυτά που μας λέτε;

Γ.Π.: Προσωπικά, ομολογώ ότι περίμενα μεγαλύτερη ανταπόκριση από πλευράς εταιρειών, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι οι αλλαγές που έγιναν βρίσκονται στην αρχή και ίσως να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εμπεδωθούν και για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι. Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου ελπίζοντας ότι στους επόμενους μήνες θα βρούμε μεγαλύτερη ανταπόκριση στις προσπάθειές μας.

iw? Εσείς τι κάνετε για να ενημερωθούν; Πώς το επικοινωνείτε;

Γ.Π.: Εδώ και έξι μήνες έχω ξεκινήσει έναν μεγάλο κύκλο επισκέψεών μου στις εταιρείες, συναντώντας τα αρμόδια στελέχη τους, ενημερώνοντάς τους για τους σχεδιασμούς μας, αλλά και ζητώντας την άποψή τους για το τι είδους σεμινάρια θα ήθελαν αυτοί από το ΕΙΑΣ. Και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται. Προβάλλουμε τα προγράμματά μας στέλνοντας mails σε όλους τους αρμόδιους των εταιρειών, τους φορείς διαμεσολάβησης, στον κλαδικό γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σε φυσικά πρόσωπα και βεβαίως στο web site του ΕΙΑΣ. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια πρότασή μου που εγκρίθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. και αφορά στη σύσταση μιας νέας Εκπαιδευτικής Επιτροπής του ΕΙΑΣ, η οποία απαρτίζεται από ένα – αρμόδιο για την εκπαίδευση διοικητικών ή συνεργατών – στέλεχος από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς μας. Αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην ανταλλαγή απόψεων και στην επιλογή σεμιναρίων που έχει πραγματικά ανάγκη η αγορά μας.

iw? Είστε ανταγωνιστικοί με τα τμήματα εκπαίδευσης των εταιρειών;

Γ.Π.: Εγώ θα έλεγα ότι λειτουργούμε συμπληρωματικά. Και αυτό προκύπτει από τη συνεργασία μας με μεγάλες εταιρείες, όπου παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ καλά τμήματα εκπαίδευσης, επιλέγουν να στείλουν τα στελέχη τους και στο ΕΙΑΣ. Υπάρχουν όμως και αρκετές εταιρείες που δεν έχουν αντιληφθεί ή πεισθεί για τον ρόλο μας. Είναι κάτι που το κατανοούμε, αλλά γι’ αυτό και προσπαθούμε να τον κάνουμε ακόμη πιο διακριτό και να πείσουμε για τη χρησιμότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε. Ο δρόμος, εξάλλου, της εκπαίδευσης είναι συνεχής και μακρύς.

iw? Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στην αγορά;

Γ.Π.: Να στείλουν οι εταιρείες τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια ή το ετήσιο πρόγραμμα. Θα ωφεληθούν πολλαπλά με την ενίσχυση και διεύρυνση των γνώσεων των ανθρώπων τους. Δεν πετάνε τα χρήματά τους. Αντίθετα επενδύουν στην ανάπτυξή τους. Οφείλουν να το κατανοήσουν αυτό.

iw? Η παρακολούθηση προγραμμάτων και σεμιναρίων, όμως, έχει κάποιο κόστος για τις εταιρείες και οι εποχές είναι δύσκολες.

Γ.Π.: Ναι, πράγματι, οι εταιρείες μιλούν συχνά για το κόστος της εκπαίδευσης ή την έλλειψη budget. Δεν θα έλεγα όμως ότι αυτός είναι ο αποτρεπτικός παράγοντας. Κάθε εταιρεία έχει ένα – μικρότερο ή μεγαλύτερο – budget για την εκπαίδευση. Υπάρχουν σήμερα εταιρείες που επενδύουν σημαντικά στην ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Και το ίδιο ελπίζω κα κάνουν και άλλες, που ίσως σήμερα υστερούν.

iw? Μήπως αισθάνονται ότι έχουν επάρκεια από τα δικά τους τμήματα εκπαίδευσης και δεν θεωρούν αναγκαίο να έλθουν στο ΕΙΑΣ;

Γ.Π.: Το ότι έχουν καλά τμήματα εκπαίδευσης δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να στείλουν κανέναν εργαζόμενό τους και σε κάποιο σεμινάριο του ΕΙΑΣ. Είναι εξάλλου αδύνατο ένας δικός τους εκπαιδευτής να είναι το ίδιο καλός και να διδάσκει δεκάδες θέματα σεμιναρίων. Αισιοδοξώ ότι θα πείσουμε στην πράξη τις ασφαλιστικές εταιρείες ότι τα προγράμματα που προσφέρουμε είναι ανταποδοτικά, χρήσιμα για τα στελέχη τους ή για τους συνεργάτες τους και ότι αξίζει τον κόπο να πληρώσουν κάποια χρήματα για να πάρουν αυτά τα προγράμματα.

iw? Για τη διαμεσολάβηση ποια η γνώμη σας και πώς αναλαμβάνετε την επιμόρφωσή της ως κλάδου;

Γ.Π.: Για το ΕΙΑΣ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο χώρος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και γι’ αυτό και υπάρχει πλέον στενή και άριστη συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς των διαμεσολαβούντων, την οποία και θεωρώ εξαιρετικά σημαντική. Στην αγορά μας θα έχουμε ούτως ή άλλως εξελίξεις και σίγουρα – κατά τη γνώμη μου – θα μειωθεί ο αριθμός των διαμεσολαβούντων τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που θα μείνουν, πρέπει να είναι ακόμα πιο καλά εκπαιδευμένοι για να μπορούν να είναι σωστοί επαγγελματίες και να εξυπηρετούν τον πελάτη τους σωστά, προσφέροντας τις υπηρεσίες που προβλέπονται. Επομένως, νομίζω ότι θα είναι ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος της εκπαίδευσής τους, ελπίζω μέσα από το ΕΙΑΣ.

Ήδη, αυτήν την περίοδο, προχωρήσαμε σε μια ουσιαστική συνεργασία με την Αστική Εταιρεία «ΕΡΜΗΣ» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και με όλους τους Φορείς Διαμεσολάβησης (ΕΑΔΕ), ανταποκρινόμενοι στις νέες προκλήσεις και ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και φιλοδοξώντας να ανοίξουμε νέα σελίδα στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων διαμεσολάβησης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Με τον σκοπό αυτό σχεδιάσαμε μια σειρά από ενημερωτικά σεμινάρια αποκλειστικά για όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (ασφαλιστικούς συμβούλους, πράκτορες, μεσίτες, συντονιστές), μέλη της ΕΑΔΕ και του ΕΕΑ, καθώς και για υπαλλήλους των γραφείων διαμεσολάβησης. Τη θεματολογία των σεμιναρίων την επιλέξαμε σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς διαμεσολάβησης, μέσα από μια ευρύτερη λίστα προγραμμάτων που τους προτείναμε και ακούγοντας και τις δικές τους ιδέες και προτάσεις. Καταλήξαμε σε μια σειρά σεμιναρίων που να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο των διαμεσολαβούντων. Τα σεμινάρια ήδη διεξάγονται, αλλά επεκτείναμε μέχρι τα τέλη Απριλίου την περίοδο εγγραφής από πλευράς ενδιαφερομένων διαμεσολαβητών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το web site του ΕΙΑΣ (http://www.eias.gr). Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία, η οποία όλοι θέλουμε να παγιωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Παράλληλα, «τρέχουμε» σε τακτικά χρονικά διαστήματα σεμινάρια για τις πιστοποιήσεις των διαμεσολαβητών επιπέδου Α’, Β’, Γ’ και Δ’ της Τράπεζας της Ελλάδος. Ως φορέας παροχής εκπαίδευσης, προτιθέμεθα επίσης να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα σεμινάρια για την επικαιροποίηση των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τα οποία θα οδηγούν και στη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων και για την αναγκαία επανεγγραφή τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Πιστεύω, εξάλλου, ότι η επανεκπαίδευση των δικτύων όλων των μορφών πρέπει να αποτελέσει τον νέο στρατηγικό προσανατολισμό της ασφαλιστικής αγοράς στην περίοδο μέχρι το 2020, με στόχο την πιστοποίηση όλων σε επίπεδο Δ’, διότι μόνο αυτό το επίπεδο ασφαλιστικών συμβούλων θα είναι σε θέση να συμβουλεύει αποτελεσματικά τους πολίτες για προϊόντα συντάξεων/υγείας/μακροχρόνιας φροντίδας κ.λπ., σε καθεστώς διαφάνειας και αξιοπιστίας. Μόνο κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις θα μπορέσουν τα δίκτυα των ασφαλιστικών εταιρειών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των εργασιών που θα δημιουργήσει το νέο και ευνοϊκότερο ισοζύγιο μεταξύ ιδιωτικής και κοινωνικής ασφάλισης και να σταθούν ανταγωνιστικά προς τα αντίστοιχα δίκτυα που ετοιμάζουν οι τραπεζικοί οργανισμοί.

Φέτος, για πρώτη φορά, σχεδιάσαμε και το IDI, που είναι το νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα αποκλειστικά για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, το «Intermediary Development in Insurance (IDI) 2014 – Ανάπτυξη Διαμεσολαβητών Ασφαλιστικών Γραφείων». Το οκτάμηνο αυτό πρόγραμμα αποτελείται από πέντε ενότητες, τις οποίες καλύπτουν 17 εξειδικευμένοι εισηγητές, είναι συνολικής διάρκειας 150 ωρών απογευματινής διδασκαλίας (κάθε Τρίτη) σε 28 εβδομάδες (συνολικά 140 ώρες μαζί με 10 ώρες για τις γραπτές εξετάσεις). Το πρόγραμμα θα ξεκινούσε προ μηνός με σκοπό να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2014. Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (ασφαλιστικούς συμβούλους, συντονιστές, πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων), αλλά και σε νέους που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στην ασφαλιστική αγορά. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφερθούν ουσιαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής των πωλήσεων και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασφαλισμένου. Το πρόγραμμα αυτό του ΕΙΑΣ θα μπορέσει να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας, στην εδραίωση των υγειών επαγγελματικών πρακτικών και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ανθρώπων που είναι εντεταλμένοι να προσφέρουν υπηρεσίες στον καταναλωτή. Ωστόσο, το πρόγραμμα αναβλήθηκε για τον επόμενο Σεπτέμβριο ή ίσως και για τις αρχές του 2015, αφού δυστυχώς δεν είχαμε τις απαραίτητες συμμετοχές.

iw? Δείχνουν ενδιαφέρον για το ΕΙΑΣ οι διαμεσολαβητές; Τι εισπράττετε;

Γ.Π.: Είναι πολλοί αυτοί που διψούν για μάθηση. Θέλουν πολύ να ενημερωθούν. Διαπιστώνουν την ανάγκη. Ωστόσο, αναμένουν πολλές φορές και από τις εταιρείες τους να τους καλύψουν οικονομικά. Έτσι, το βάρος πέφτει και πάλι στις εταιρείες. Πάντως, βρίσκομαι σε επαφή με τους φορείς της διαμεσολάβησης και από κοινού θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για ακόμα καλύτερη εκπαίδευση της αγοράς.

iw? Υπάρχει χρηματοδότηση για την ασφαλιστική εκπαίδευση;

Γ.Π.: Για τους εργαζόμενους των εταιρειών, ναι. Μπορεί δηλαδή να στείλουν τα στελέχη τους στα σεμινάρια και να πάρουν σημαντικότατο μέρος των χρημάτων πίσω από τον ΟΕΑΔ μέσα από το πρόγραμμα ΛΑΕΚ (0,45%).

iw? Από πού έχει έσοδα το ΕΙΑΣ;

Γ.Π.: Αποκλειστικά από τις ετήσιες συνδρομές των τακτικών και συνδεδεμένων μελών του και βεβαίως από τα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματά του. Το ΕΙΑΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός φορέας, ο μόνος θεσμικός στην ασφαλιστική αγορά μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των ασφαλιστικών εταιρειών και επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και καλώ και ορισμένες εταιρείες που δεν είναι καν μέλη του ΕΙΑΣ, να έρθουν κοντά μας και να στηρίξουν και αυτές την προσπάθειά μας. Νομίζω ότι η νοοτροπία του παρελθόντος πρέπει να αλλάξει. Η εκπαίδευση είναι ο «θεμέλιος λίθος» για οτιδήποτε κάνουν. Χωρίς εκπαίδευση κανένα οικοδόμημα δεν μπορεί να σταθεί.

iw? Δυνατότητα άλλης χρηματοδότησης δεν έχετε;

Γ.Π.: Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για να συμμετέχουμε σε εκπαιδευτικές δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ. Αν τελικά καταφέρουμε να ενταχθούμε, θα είναι πολύ καλό και για το ΕΙΑΣ, αλλά και για την αγορά μας.

iw? Η προτροπή σας προς τις εταιρείες;

Γ.Π.: Να αγκαλιάσουν το ΕΙΑΣ και να το βάλουν στη θέση που του αξίζει στην καθημερινότητά τους. Θα διαπιστώσουν τη χρησιμότητα και ανταποδοτικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει το ΕΙΑΣ στην εξέλιξη των στελεχών τους. Οι εποχές αλλάζουν, η αγορά μας αλλάζει και θα αλλάξει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Οι εξελίξεις τρέχουν και η εκπαίδευση των στελεχών σε όλες τις βαθμίδες είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.