Εβδομάδα κρίσιμων ανακοινώσεων & αποτελεσμάτων ξεκινά

Σε μια συνεδρίαση με μικτό τόνο και μια «χλιαρή» ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή, τα χρηματιστήρια δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις και αρκετή δόση “profit taking”. Η διορθωτική κίνηση στον τομέα της τεχνολογίας βύθισε τους χρηματιστηριακούς δείκτες την Παρασκευή, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν κέρδη μετά τα τελευταία ιστορικά υψηλά, και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων που έρχονται αυτή την εβδομάδα.

Ο Nasdaq (ενδεικτικό στοιχείο της πτώσης) έκλεισε στο -2.60%, «τραβώντας» και τον Dow Jones που υποχώρησε στο -0.96%, αλλά και τον S&P500 που έχασε 1.25%. Η εβδομάδα όπως ήταν λογικό ξεκίνησε με πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Nikkei να κλείνει 1.69% χαμηλότερα στις 14.808 μονάδες, φέρνοντας πιέσεις στα ζεύγη του JPY.

To USD/JPY πιέζεται από τα υψηλά του 104.00 τόσο μετά την ανακοίνωση των NFPs την περασμένη Παρασκευή, όσο και στο άνοιγμα της εβδομάδας. Πιέσεις παρατηρούμε και στα υπόλοιπα ζεύγη του JPY, με το EUR/JPY και το GBP/JPY να υποχωρoύν 0.26% στο άνοιγμα της εβδομάδας.

Το EUR/USD σε πλάγια τάση μικρής διακύμανσης προσπαθεί να κρατήσει την περιοχή του 1.3700, την ώρα που το GBP/USD επιχειρεί να κινηθεί προς το 1.6600. Η σημερινή μέρα δεν έχει σημαντικές ανακοινώσεις για το ευρώ, με το δείκτη Επενδυτικής Εμπιστοσύνης Sentix της Ευρωζώνης να ξεχωρίζει στις 11:30.

Από την πλευρά της Αμερικής, θα περιμένω την ομιλία του Bullard, εκτελεστικού μέλους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική στις 18:45. 

Η σημερινή μέρα προσφέρεται για προετοιμασία της εβδομάδας που έρχεται μέσα από τα άρθρα και τις τεχνικές αναλύσεις του Dailyfx.gr.