Outdoor Expo 2014: Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την τετραήμερη έκθεση Outdoor Expo η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας. Στην έκθεση συμμετείχαν 110 εκθέτες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των outdoor δραστηριοτήτων και  το χώρο του κυνηγιού, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού. 

Tα εγκαίνια της Outdoor Expo 2014 τελέστηκαν την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο χώρο της Εισόδου της έκθεσης, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, του ευρύτερου πολιτικού χώρου, Πρόεδρων & Εκπροσώπων Φορέων, Γενικών Διευθυντών και Συμβούλων υπουργείων. Την έκθεση εγκαινίασαν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η κα. Συλβάνα Ράπτη, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας και τ. Υφυπουργός Υγείας και ο κ. Νίκος Παπαδόδημας, Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε., ενώ μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε δεξίωση.Η κοπή της κορδέλας από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιο Σκορδά, την Ευρωβουλευτή ΠΑΣΟΚ κα. Συλβάνα Ράπτη, τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τ. Υφυπουργό Υγείας κ. Θανάση Γιαννόπουλο και τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) κ. Νίκο Παπαδόδημα

Το Σάββατο 29 Μαρτίου διοργανώθηκε ειδική ημερίδα με τίτλο «Η κοινωνικο-οικονομική διάσταση του κυνηγιού», στην οποία και κατέθεσαν τις απόψεις τους διακεκριμένοι ομιλητές, όπως  οι κ.κ Νίκος Παπαδόδημας, Πρόεδρος Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κ. Δημόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δασών στο ΥΠΕΚΑ, Γ. Ναυπλιώτης, Μέλος Δ.Σ. στην ΠΕΒΕΚΕ, Β. Αλεξίου, Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας, Τ. Βελισσαρίδης, Επικεφαλής της έρευνας MRB και Κ. Σκορδάς, Δασολόγος–Περιβαλλοντολόγος. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Κυνήγι και Οικονομική Ανάπτυξη» την οποία συντόνισε ο κ. Δημήτρης Στριλάκος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ. 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του κτηνιάτρου κ. Μιχάλη Μάντακα που έγινε αργότερα την ίδια μέρα στον ειδικό χώρο εκδηλώσεων και είχε ως θέμα τη «Λύσσα: Kίνδυνοι-επιπτώσεις-προφυλάξεις». 

Στον ίδιο χώρο τελέστηκε επίσης την Κυριακή 30 Μαρτίου, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Β.Ε.Κ.Ε. & οι αρχαιρεσίες της Ένωσης.

Outdoor Expo 2014Σε ειδικά διαμορφωμένο στίβο πραγματοποιήθηκε σειρά κυνοφιλικών επιδείξεων τις οποίες παρουσίασε ο κ. Κώστας Καλφόπουλος.

Στο τερέν παρέλασαν οι πιο χαρακτηριστικοί  εκπρόσωποι των Αγγλικών Φυλών, όπως τα Αγγλικά και Ιρλανδικά Σέτερ και Πόιντερ, ενώ τις Ηπειρωτικές Φυλές εκπροσώπησαν τα Ντράτχααρ, Κούρτσχααρ και τα Επανιέλ. Ο κ. Νικολακόπουλος παρουσίασε τη φυλή των Σπάνιελ, τα Springer και τα Cocker Spaniel ενώ δεν έλειψαν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής φυλής, οι  Ελληνικοί  Ιχνηλάτες τους οποίους παρουσίασε το Team Iliadis.  

Εντυπωσιακές ήταν και οι παρουσιάσεις των άρτια εκπαιδευμένων Λαμπραντόρ, οι οποίες έγιναν από το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων κέντρισαν οι κυνοφιλικές επιδείξεις, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30 Μαρτίου με την Εθνική  Έκθεση Μορφολογίας του Ομίλου Epagneul  Breton και κριτή τον κ. Διονύση Ντούλο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο γνωστός δάσκαλος Σκοποβολής, κ. Μπάμπης Αιγινήτης μετέδωσε τις Outdoor Expo 2014γνώσεις  του στο κοινό  που τον παρακολούθησε, αναπτύσσοντας θέματα όπως η «Σκοπευτική Βελτίωση στο Κυνήγι» και η «Χρηστική Επιλογή του Κυνηγετικού όπλου» και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις  που του έγιναν.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, στο χώρο του Outdoor Park, πραγματοποιήθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες επιδείξεις που αφορούσαν τη Διαβίωση και Επιβίωση στην Ύπαιθρο, όπως και επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών με παρουσιαστή τον κ.Τάκη Κωνσταντίνου, καθώς και Επιδείξεις Διάσωσης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ).  

Η έκθεση ολοκληρώθηε την Κυριακή 30 Μαρτίου, κληρώνοντας πλούσια  δώρα τα οποία ήταν ευγενική προσφορά των εκθετών για το κοινό που παρευρέθηκε στην Outdoor Expo 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Νέγκα, Client Service Executive, 210 9984920
Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη,  Communication & P.R. Manager, 210 9984901 &
Αθηνά Φραδέλου, Marketing & P.R. Manager, 210 9984905 ή
www.outdoorexpo.gr