Ευρώπη ΑΕΓΑ: Με ανάπτυξη 44,6% στο α΄ τρίμηνο του 2014

Υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, πετυχαίνει η Ευρώπη Ασφαλιστική, μετά το άνοιγμα που επιχείρησε στο retail, στοχεύοντας φέτος η παραγωγή να πλησιάσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Ευρώπη ΑΕΓΑ, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει η Εθνική Ασφαλιστική, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2014 με αύξηση ασφαλιστικής παραγωγής κατά 44,60% στα 5,830 εκατ. ευρώ έναντι 4,032 εκατ. ευρώ το 2013, χρονιά κατά την οποία η παραγωγή είχε καταγράψει άνοδο της τάξης του 63,77% ανερχόμενη στο ποσό των 18,022 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος Αυτοκινήτων, παρά τη δυναμική ανάπτυξή του, διατήρησε τη συμμετοχή του σε επίπεδα χαμηλότερα του 50% επί του συνόλου του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, δεδομένου ότι ο κλάδος Πυρός, όπου η Ευρώπη ΑΕΓΑ ειδικεύεται για περισσότερα από 45 χρόνια με ισχυρή παρουσία στους μεγάλους Εμπορικούς και Βιομηχανικούς κινδύνους, διατήρησε την αναπτυξιακή του πορεία.

Το σύνολο των κλάδων όπου αναπτύσσεται η Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α κινήθηκε ανοδικά.
Οι ασφαλίσεις Εγγυήσεων κατέγραψαν άνοδο 115%, οι ασφαλίσεις Σκαφών είχαν άνοδο 176,85%, οι Λοιπές Ασφαλίσεις αυξήθηκαν 36,15%, η Αστική Ευθύνη ενισχύθηκε κατά 3,92% και οι ασφαλίσεις Μεταφορών παρά την γενικότερη πτώση της παραγωγής  του κλάδου αυξήθηκαν κατά 2,99%.

 Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη ΑΕΓΑ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, σχολιάζοντας τα παραγωγικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2014, τόνισε ότι «η εταιρεία, με τη στρατηγική της απόφαση να επεκταθεί στο retail, κατάφερε όχι απλά να αντισταθεί στην ύφεση, αλλά και να επιτύχει υψηλότατους ρυθμούς κερδοφόρας ανάπτυξης.

Το 2014 θα κλείσει με υπερεπάρκεια κεφαλαίων και τα κέρδη θα κυμανθούν μεταξύ 8 έως 10 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ.  Ν. Μακρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και ειδικότερα όσους τα τελευταία δύο χρόνια εντάχθηκαν στο δίκτυο λιανικής, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που παρείχαν στην εταιρεία.

Πρόσθεσε, δε, ότι στις 29 Απριλίου η Ευρώπη ΑΕΓΑ, σε ετήσια πανηγυρική εκδήλωση για τη βράβευση των συνεργατών της που διακρίθηκαν για τις παραγωγικές τους επιδόσεις, θα ανακοινώσει τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της, καθώς και την κερδοφορία του α΄ τριμήνου 2014.