“Αυστηρές εισπράξεις” από την Εθνική Ασφαλιστική

Σε εφαρμογή θέτει η Εθνική Ασφαλιστική από την ερχόμενη Δευτέρα το νέο καθεστώς απόδοσης, από το δίκτυό της, των εισπραχθέντων ασφαλίστρων, το οποίο θα προβλέπει σφικτούς όρους πληρωμών τόσο σε ότι αφορά τους χρόνους απόδοσης των χρημάτων όσο και τα όρια πίστωσης.

Πληροφορίες του iw  αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας θα αποστείλει στο δίκτυο το νέο καθεστώς συναλλαγών, το οποίο δεν θα είναι ενιαίο, αλλά θα διαφοροποιείται ανάλογα με το συνεργάτη, προβλέποντας διαφορετικούς χρόνους στις καθυστερήσεις πληρωμών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι χρόνοι απόδοσης των ασφαλίστρων δεν θα ξεπερνούν τις 7 ημέρες, ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τα όσα ζητεί από την ασφαλιστική αγορά η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Εθνική Ασφαλιστική φέρεται να είναι αποφασισμένη, μετά τον εξορθολογισμό  του χαρτοφυλακίου της, να βάλει σε τάξη τις συναλλακτικές σχέσεις με το δίκτυο και τους πελάτες της.

Σε ότι αφορά την παραγωγή της, πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος κινείται σε σταθεροποιητική βάση, με τον κλάδο Ζωής να εξελίσσεται θετικά λόγω της ανόδου που καταγράφουν οι ασφαλίσεις Υγείας, και παρά τις πιέσεις στις Συντάξεις, και τις Γενικές ασφάλειες να πιέζονται από την περιορισμένης πλέον έκτασης υποχώρηση των εσόδων στις ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι όπως το 2013 έτσι και το 2014 η Εθνική Ασφαλιστική θα κερδίσει μερίδια αγοράς, κυρίως στον κλάδο Ζωής, όπου επικεντρώνει ήδη από πέρυσι το μεγαλύτερο μέρος της στρατηγικής της, θεωρώντας ότι πρόκειται για τον τομέα που «κρύβει» το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς.