Δ. Μαζαράκης: Μειώνονται θεαματικά εξαγορές και ακυρώσεις συμβολαίων

Θετικά κυλούν οι πρώτοι μήνες της τρέχουσας χρήσης για την MetLife Alico, που βλέπει την παραγωγή της να κινείται ανοδικά σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά και σε μια αγορά η οποία παραμένει σε πτωτική τροχιά.

Η ανοδική τάση που καταγράφουν οι παραγωγικοί δείκτες της εταιρείας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον υψηλό δείκτη διατηρησιμότητας των συμβολαίων, ο οποίος φθάνει στο 90%.

«Πρόκειται για επίπεδα τα οποία πετύχαινε η εταιρεία προτού ξεσπάσει η κρίση» αναφέρει στο iw ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife Alico , κ. Δημήτρης Μαζαράκης, για να προσθέσει ότι ο αριθμός των συμβολαίων ζωής που εξαγοράζονται και υγείας που διακόπτονται μειώνεται θεαματικά φέτος, τουλάχιστον σε ότι αφορά την ίδια την εταιρεία.

Σχολιάζοντας την πορεία της φετινής χρονιάς, και κυρίως το γεγονός ότι ο Ιανουάριος ήταν πτωτικός, επεσήμανε τις τάσεις σταθεροποίησης που, όπως εκτίμησε, θα διαφανούν σε μεγαλύτερο βαθμό μέσα στους επόμενους μήνες.

«Σε σχέση με το 2013 η ασφαλιστική αγορά κινείται σε καλύτερα επίπεδα. Έχει περιορίσει αισθητά την πτώση. Ο κλάδος πιάνει πάτο. Ήδη έχει χάσει περί το 1 δισ. ευρώ στους τομείς των Συντάξεων και της Υγείας. Αυτό που πρέπει πλέον να μας απασχολεί είναι το πόσες εταιρείες θα αντέξουν στην πίεση που έχουν υποστεί από την κρίση, αλλά και την εφαρμογή του Solvency II» αναφέρει για να διευκρινίσει αμέσως μετά ότι η ασφαλιστική βιομηχανία θα περάσει σε φάση συγκέντρωσης.

«Ο χρόνος προσαρμογής στο νέο εποπτικό πλαίσιο δεν είναι πλέον παρά ελάχιστος. Οι περίπου 18 μήνες που μεσολαβούν δεν επαρκούν για όσους δεν φρόντισαν ήδη να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα» τόνισε ο κ. Μαζαράκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κλάδο.