Νίκος Μακρόπουλος: Σε πρώτη γραμμή η ενημέρωση για την ιδιωτική ασφάλιση

Με σχέδια που αφορούν την προώθηση του θεσμού της ασφάλισης  προχωρεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Νίκος Μακρόπουλος.  

Κατά πληροφορίες εξετάζει διάφορες πρωτοβουλίες που μπορεί να αναληφθούν και να έχουν σημαντική ανταποδοτικότητα στην αγορά. 

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται  σε επικοινωνία με κορυφαία στελέχη της αγοράς  καταγράφοντας τις απόψεις τους τις οποίες και εντάσσει στο πλάνο εξωστρέφειας το οποίο η ΕΑΕΕ επιδιώκει να κάνει πράξη και για το οποίο υπάρχει και η εκπεφρασμένη άποψη του προέδρου κ. Αλ. Σαρρηγεωγίου ότι είναι απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων της αγοράς με τους πολίτες. Οι πρωτοβουλίες που ήδη ξεκίνησαν να αναλαμβάνονται εκτείνονται σε δύο κατευθύνσεις.  

Η μία αφορά την ενημέρωση των συντελεστών της αγοράς σε μείζονα ζητήματα –για παράδειγμα η συμμετοχή του κ.  Γκαμπριέλ Μπερναρντίνο στην γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ- και η άλλη την σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για την ιδιωτική ασφάλιση με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αγοράς.  Ταυτόχρονα στο πλάνο εξωστρέφειας  που υλοποιεί ο κ. Μακρόπουλος υπάρχουν και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των συντελεστών της αγοράς.