Ελένη Γρυπάρη: Στην ασφαλιστική αγορά του Ισραήλ

Την συσπείρωση της ασφαλιστικής αγοράς του Ισραήλ με στόχο την επιτυχημένη μετάβασή της σε νέες λειτουργικές δομές, διαπίστωσε η κυρία Ελένη Γρυπάρη που βρέθηκε στην χώρα και συμμετείχε σε εκδηλώσεις που αφορούν την εκεί ασφαλιστική πραγματικότητα η οποία ομοίως με την Ελλάδα υπόκειται σε αλλαγές νομοθετικές και κανονιστικές.

Η κ. Γρυπάρη, η οποία παραβρέθηκε εκεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας του MDRT Ευρώπης έχοντας ταυτόχρονα και την θεσμική της ιδιότητα στους ελληνικούς φορείς εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς της εκεί αγοράς και διαπίστωσε ότι τα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική διαδικασία είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά που αποτελούν σήμερα σημείο προβληματισμού για την Ελλάδα. ‘Όπως αναφέρει στο iw η ασφαλιστική πραγματικότητα, η διαδικασία παραγωγής, η ανάπτυξη της αγοράς, η συμμόρφωση στο νέο νομοθετικό πλαίσιο απασχολούν την εκεί καθημερινότητα και υπάρχουν σχετικές εργασίες σε εξέλιξη.

Κατά τις επισημάνσεις της οι πράκτορες, οι μεσίτες, όλη η διαμεσολάβηση, αλλά και οι εταιρείες και η εποπτική αρχή βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου και εξετάζουν την πρόοδο της ασφαλιστικής αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστή. Συμπερασματικά από τα όσα είδε και της επισήμαναν οι εκεί συντελεστές της αγοράς, μας αναφέρει ότι όσο πιο στενή συνεργασία υπάρχει μεταξύ των αρμοδίων, και όσο πιο γρήγορα λαμβάνονται αποφάσεις που σχετίζονται με το επάγγελμα και την δομή λειτουργίας της αγοράς τόσο πιο εύκολα γίνεται η προσαρμογή και τόσο πιο ξεκάθαροι κανόνες μπαίνουν και σαφώς πιο έγκαιρα έρχονται αποτελέσματα. Ακόμη, τονίζει στο iw, ότι και οι εκεί παράγοντες δίνουν σημασία στην εκπαίδευση που την θεωρούν πυλώνα εξέλιξης της ασφαλιστικής εργασίας τους.

Όλα αυτά κάνουν σαφές πώς οι αγωνίες, οι προβληματισμοί αλλά και οι κινήσεις των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς είναι πλέον ενιαίοι και εντάσσονται στην παγκοσμιοποιημένη ασφαλιστική αγορά που δεν χωρά τοπικισμούς και τείχη αλλά ενότητα, υψηλό επαγγελματισμό και ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων. Σε αυτή τη βάση, σύμφωνα με την κυρία Γρυπάρη οφείλουν να κινηθούν -και κινούνται- απαρεγκλίτως και οι εδώ παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς προς όφελος όλων.