Μείωση φορολογικών ποινών και αναβολή(;) της παρακράτησης 20%

Λύσεις για τα μείζονα φορολογικά ζητήματα των ασφαλιστών όπως είναι τα εξοντωτικά πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις αλλά και η άδικη προ-φορολόγηση εργασιών δεσμεύθηκε να δώσει ο γενικός γραμματέας εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης μετά από την συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Θεοχάρης εισάκουσε την προτροπή των συνομιλητών του αναφορικά με τα εξοντωτικά πρόστιμα και προκειμένου να ανταποκριθεί θα προχωρήσει εκτός απροόπτου στην κατακόρυφη μείωσή τους. Συγκεκριμένα τα κλιμακωτά πρόστιμα των 1000-2.500-10.000 ευρώ μειώνονται στο 1/10 και γίνονται 100-250 και 100 ευρώ. Με την κίνηση αυτή ακόμα και σε περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων τα τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα δεν γίνονται απαγορευτικά και μπορούν να αντιμετωπιστούν.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ 20%

Ένα ακόμα θέμα που δείχνει να οδεύει σε λύση είναι και η παρακράτηση του  φόρου 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή. Κατά τις πληροφορίες ο κ. Θεοχάρης επίσης δεκτικός ήταν και στην επισήμανση των εκπροσώπων του ΕΕΑ σχετικά με τον φόρο 20%. Όπως υποστηρίζεται από αρμόδιες πηγές δεν αποκλείεται και για το θέμα αυτό να δοθούν λύσει και για φέτος να μην ισχύσει απαλλάσσοντας από ένα μεγάλο αγκάθι τους χιλιάδες ασφαλιστές οι οποίοι έχουν πολλές εκφράσει την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην διαδικασία αυτή άδικης φορολόγησης. Να σημειωθεί ότι η σε πρώτη φάση θετική στάση του κ. Θεοχάρη απομένει να μεταφερθεί και στους πολιτικούς προϊσταμένους του και σε περίπτωση που υπάρχει συμφωνία τότε θα εκδοθούν και οι ανάλογες οδηγίες. Προ τα παρόν όλα τελούν σε αναμονή.