«Κόπωση» στο Χ.Α., ενώ οι αγορές ομολόγων προεξοφλούν το ελληνικό «comeback

Για επιστροφή της Ελλάδας ετοιμάζονται οι αγορές ομολόγων, μετά και τη συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας, ενώ η επιτυχημένη έκδοση ομολόγων της Πειραιώς δείχνει ότι οι επενδυτές επανακτούν την εμπιστοσύνη τους.

Οι τιμές των ελληνικών τίτλων έχουν ενισχυθεί κατά 18% μέχρι στιγμής στο έτος, κάτι που τους καθιστά τα ομόλογα με τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των 15 χωρών της Ευρωζώνης που παρακολουθεί ο δείκτης Bloomberg World Bond, με τους ισπανικούς τίτλους να έχουν ενισχυθεί κατά 5,3% και τους πορτογαλικούς κατά 10%.

Στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει προς τις 1.380 μονάδες, ενώ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, σε νέα υψηλά 34 μηνών, δείχνει να έχει προεξοφλήσει την πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας, την κεφαλαιακή ενίσχυση των συστημικών τραπεζών, το αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα, την πιθανή δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές.

Η αγορά βρέθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας σε νέα υψηλά 34 μηνών στις 1.369,56 μονάδες (τιμή κλεισίματος) και τις 1.380 μονάδες (ενδοσυνεδριακά), για να διορθώσει στη συνέχεια, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση μέρους των υψηλών βραχυχρόνιων κερδών.

Η αγορά, με τα νέα υψηλά, έδειξε να έχει προεξοφλήσει όλα τα «καλά» νέα και τώρα αναζητά νέους καταλύτες για να κινηθεί πάνω από τις 1.400 μονάδες.«καλά» νέα για το σύνολο της αγοράς μάλλον εξαντλήθηκαν ή προεξοφλήθηκαν.«καλό» σενάριο, όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς.«ακριβό» εκτός των μετοχών των τραπεζών. Η προσέγγιση αυτή έχει απήχηση μεταξύ των ειδικών, αλλά και των επενδυτών, οι οποίοι προετοιμάζονται για μίνι διόρθωση των τιμών των μετοχών.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ«Ποτάμι», το οποίο, όπως επισημαίνει, περιπλέκει το πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η αγορά, παρά τη διόρθωση, παραμένει σε ανοδικό momentum.

Εάν συνεχισθούν οι ρευστοποιήσεις, ισχυρή στήριξη υπάρχει στην περιοχή των 1.280 μονάδων, ενώ αντίσταση υπάρχει στην περιοχή των 1.380-1.400 μονάδων.

Από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 14,45%, ενώ από τις αρχές Μαρτίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,55%.

Τα

Ωστόσο, η δυναμική για τον τραπεζικό κλάδο είναι σε εξέλιξη και επί της ουσίας τώρα αρχίζει το

Η πιο απλοποιημένη έκδοση για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι έγινε

Όμως οι ξένοι οίκοι δεν ξεχνούν το ενδεχόμενο επανεμφάνισης του πολιτικού κινδύνου.

Κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα διαβλέπει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σύμφωνα με τη Nomura, το επόμενη σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα είναι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η τράπεζα αναφέρεται και στο

Παράλληλα προειδοποιεί ότι μια κατακρήμνιση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα σημάνει αποσταθεροποίηση για την κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.