ΟΑΣΑ: Αποζημίωση για ετήσιες κάρτες στα μέσα συγκοινωνίας

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ να αποζημιώνονται και οι κάτοχοι των ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, υιοθετώντας πρότασή του Συνηγόρου του Πολίτη ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Σύμφωνα με την απόφαση, η αποζημίωση θα πραγματοποιείται είτε με μείωση επί της αξίας της ετήσιας κάρτας, είτε με παροχή ισόποσης αξίας εισιτηρίων, ανάλογα με τις ημέρες της απεργίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του 2013, που ρύθμιζε την αποζημίωση για τους κατόχους μηνιαίων καρτών κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την αποδοχή αντίστοιχης πρότασης της Αρχής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είχε προτείνει την πρόβλεψη αποζημίωσης για τους κατόχους ετήσιας και μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών υπό τη μορφή παροχής δωρεάν εισιτηρίων για κάθε ημέρα απεργίας.

Η πρόταση της Αρχής είχε υποβληθεί κατά το διάστημα των απεργιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς το 2011, κατόπιν υποβολής αναφορών πολιτών και με γνώμονα την ήδη εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία.