Επτά στα δέκα στελέχη βλέπουν περισσότερες γυναίκες CEO ως το 2020

Έδαφος κερδίζουν οι γυναίκες καριέρας, οι οποίες σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα μέχρι το 2020 θα έχουν ενισχύσει την παρουσία τους ως ανώτατα στελέχη εταιρειών. 

Σε διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Accenture – η οποία αφορούσε και ασφαλιστικούς ομίλους- προκύπτει ότι το 89% των γυναικών που εργάζονται σε υψηλόβαθμες θέσεις εταιρειών σε όλο τον κόσμο διαφοροποιούν τις δεξιότητες τους, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους και την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία -  που προέκυψαν από απαντήσεις 4.100 ανδρών και γυναικών, που εργάζονται ως στελέχη σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους οργανισμούς σε 32 χώρες – το 70% δηλώνει ότι ο αριθμός των γυναικών CEO και των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια θα αυξηθεί έως το 2020. Το 15% πιστεύει ότι η αύξηση αυτή θα έχει σημαντικό μέγεθος και το 44%  εκτιμά ότι οι εταιρείες τους σκοπεύουν να τοποθετήσουν σε σημαντικές διοικητικές θέσεις περισσότερες γυναίκες από ότι στο παρελθόν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 91%, συμφωνούν ότι επιτυχημένοι επαγγελματίες θα είναι αυτοί που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβολές που υφίστανται στο χώρο εργασίας.