Συνεργασία EEA, EIAΣ και ΕΑΔΕ στην εκπαίδευση

Η Αστική Εταιρεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «ΕΡΜΗΣ» σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και όλους τους Φορείς Διαμεσολάβησης (ΕΑΔΕ), ανταποκρινόμενοι στις νέες προκλήσεις και ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς, προχώρησαν σε μια ουσιαστική συνεργασία φιλοδοξώντας να ανοίξουν νέα σελίδα στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων διαμεσολάβησης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.  Με το σκοπό αυτό σχεδίασαν μία σειρά από ενημερωτικά σεμινάρια αποκλειστικά για όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές (Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες, Μεσίτες, Συντονιστές), μέλη της ΕΑΔΕ και του ΕΕΑ, καθώς και για υπαλλήλους των γραφείων διαμεσολάβησης.

Κατηγορίες Σεμιναρίων και Περίοδος Υλοποίησης:

Τα Σεμινάρια διαχωρίζονται στις εξής δύο κατηγορίες σεμιναρίων:
1) Βραχυχρόνια σεμινάρια με συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία επισυνάπτεται παρακάτω.
2) Σεμινάρια LIMRA Producer Development Series (PDS) 201 & 202
Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις  17 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουνίου 2014.

Διάρκεια & χώρος διεξαγωγής των Σεμιναρίων:
Στην κατηγορία των βραχυχρόνιων σεμιναρίων, το κάθε σεμινάριο είναι διάρκειας πέντε (5) εκπαιδευτικών ωρών και πραγματοποιείται σ’ ένα απόγευμα (ώρες 15:30 -20:00). 

Στην κατηγορία των σεμιναρίων της LIMRA, το κάθε σεμινάριο είναι διάρκειας 24 εκπαιδευτικών ωρών,  πραγματοποιείται σε τρεις συνεχόμενες ημέρες (8 ώρες ανά ημέρα) και οδηγεί σε πιστοποίηση της LIMRA.

Όλα τα σεμινάρια διεξάγονται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο). Η θεματολογία των συγκεκριμένων σεμιναρίων επισυνάπτεται. Για τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του κάθε σεμιναρίου θα αποσταλεί σχετική ενημέρωση σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.  Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης, όπου θα αναγράφεται η διάρκεια και ο τίτλος Προγράμματος που συμμετέχει ο κάθε εκπαιδευόμενος. Η παρακολούθηση είναι  υποχρεωτική και σε περίπτωση απουσίας δεν απονέμεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Προϋποθέσεις υλοποίησης Σεμιναρίων

Ο κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να επιλέξει τρία σεμινάρια, από τα οποία θα παρακολουθήσει ένα ή δύο σεμινάρια από τα 14 προτεινόμενα που επισυνάπτονται (και από τις δύο κατηγορίες σεμιναρίων), αναλόγως της ζήτησης και του πλήθους των ατόμων ανά σεμινάριο καθώς και της αναλογίας των διδάκτρων που τους αντιστοιχεί.

Κόστος 5ωρων Σεμιναρίων:
Σημαντικό μέρος του κόστους κάθε σεμιναρίου καλύπτεται από τον ΕΡΜΗ Αστική Εταιρία ΕΕΑ. Το υπόλοιπο κόστος για κάθε σεμινάριο καταβάλλεται από τον συμμετέχοντα και ανέρχεται στα 10€ στην περίπτωση που ο συμμετέχων παρακολουθήσει μόνον ένα σεμινάριο από τα βραχυχρόνια, ενώ το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται σε συνολικά 15€ στην περίπτωση που ο συμμετέχων επιλέξει να παρακολουθήσει δύο βραχυχρόνια σεμινάρια. 

Κόστος 24ωρων σεμιναρίων LIMRA: 150€ ανά άτομο.
Ο κάθε συμμετέχων επιβαρύνεται με το ποσό των 75€ για το 24ωρο εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο, ενώ το υπόλοιπο –ισόποσο- ποσό καταβάλλεται από τον ΕΡΜΗ Αστική Εταιρία ΕΕΑ.

Εισηγητές:

Οι εισηγητές αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΙΑΣ είναι εισηγητές με υψηλή εξειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους και με υψηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις εκπαιδευτών του Ινστιτούτου (βάσει προτύπου διασφάλισης ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008).

   Διάφορες πληροφορίες & προϋποθέσεις

• Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει, με σειρά προτίμησης, τρία σεμινάρια, από τα οποία δικαιούται να  παρακολουθήσει τα δύο από το σύνολο των 14 προτεινόμενων Σεμιναρίων και από τις δύο κατηγορίες.

• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά στις αιτήσεις εγγραφών.

• Για τα σεμινάρια που θα επιλέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος, η κατάθεση των αιτήσεων και της καταβολής του ποσού συμμετοχής που του αντιστοιχεί θα γίνεται ή στα γραφεία του ΕΙΑΣ ή αποστέλλοντας ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής και το καταθετήριο στα e-mails του ΕΙΑΣ: eiasinfo@eias.gr & eias@ath.forthnet.gr ή με fax στο 210 9219917. 

• Το ποσό των διδάκτρων θα κατατίθεται στην επωνυμία “Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών” στην ALPHA BANK [αρ. λογαριασμού 114-00-2786006633 – ΙΒΑΝ: GR 8101 4014 9011 4002 78600 6633].

• Η συγκέντρωση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τα Σεμινάρια έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου με καταληκτική ημερομηνία τέλος Μαρτίου 2014.

• Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά σεμινάριο είναι 40. Σε περίπτωση που ο αριθμός αιτήσεων  συμμετοχής σε κάποιο σεμινάριο είναι μικρότερος των 20, τότε το σεμινάριο δεν θα πραγματοποιείται.

Κοινός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να προσφερθούν ουσιαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής των πωλήσεων και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα ασφαλισμένου. Παράλληλα, μέσα από το πλαίσιο αυτής της  στοχευμένης εκπαίδευσης, θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας, στην εδραίωση των υγειών επαγγελματικών πρακτικών και στην εν γένει ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ανθρώπων που είναι εντεταλμένοι να προσφέρουν υπηρεσίες στον καταναλωτή. Τα Σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στους υπαλλήλους των γραφείων διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν, διευρύνουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους.

Τα οφέλη από την εκπαίδευση αυτή είναι:
• Η τόνωση και εμψύχωση των διαμεσολαβούντων
• Η δημιουργία μελλοντικών προοπτικών για τα δίκτυα πωλήσεων
• Μια πιο στοχευμένη προσέγγιση των πελατών
• Η καλύτερη αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος πελατολογίου
• Οι γνώσεις και τα απαραίτητα εφόδια, έτσι ώστε ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να μπορεί να διευρύνει, συμβουλεύει, εξυπηρετεί και υποστηρίζει την πελατειακή του βάση.

Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε στην επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής τα σεμινάρια που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τα αντίστοιχα τμήματα βάσει του ημερολογίου προγράμματος. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις συμμετοχής.
Θα γίνουν δεκτές οι συμμετοχές των υποψηφίων που η αίτηση τους συνοδεύεται από τα παραστατικό κατάθεσης του αντιτίμου που αντιστοιχεί στα Σεμινάρια που θα επιλέξει ο κάθε υποψήφιος.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι τέλος Μαρτίου 2014.