Όλοι χωρούν αλλά, κάποιοι προχωρούν…

Θέλουμε δε θέλουμε τελικά θα κάνουμε ότι και οι άλλοι ευρωπαίοι ασφαλιστές. Ακούγεται σκληρό για το ελληνικό ταπεραμέντο να μπει σε κανόνες, πειθαρχία και να κάνει ότι και οι άλλοι αλλά δυστυχώς για τους ανένταχτους εκεί οδηγεί η πραγματικότητα. 

Η Ευρώπη και οι θεσμοί της θέλουν κοινή ασφαλιστική κουλτούρα και σύγκλιση των εποπτικών συστημάτων. Αν το καλοσκεφτούμε δεν είναι κακό. Όποιος αποδεχθεί τους ενιαίους κανόνες διαφάνειας θα γίνει μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος, και θα υπόκειται σε προστασία αφού θα κάνει ότι προβλέπει ο νόμος και οι κανόνες του παιχνιδιού. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Σε αυτό το ενιαίο περιβάλλον ασφαλιστές και διαμεσολαβούντες οφείλουν να αναρωτηθούν τι θα κάνουν και τι θα προσφέρουν. Ποιο δηλαδή θα είναι το στοιχείο που θα τους διαφοροποιήσει καθώς οι ενιαίοι κανόνες λειτουργίας δε θα αφήνουν περιθώρια να λένε και να κάνουν ότι θέλουν ανέλεγκτα και διερχόμενο ακροβατικές μεθόδους.

Στη νέα εποχή που όλοι επικαλούνται εκεί που η βάση θα είναι ίδια (ευρωπαϊκή) θα πρέπει να βρίσκεται κάπου αλλού η διαφορά.  Και μάλλον η πρώτη σκέψη είναι πώς οι υπηρεσίες, το σέρβις είναι αυτό που θα αναδείξει ανθρώπους, συνεργάτες και σχήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι πρωτοπόροι στις ιντερνετικές πωλήσεις αναπτύσσουν ταυτόχρονα και όλα τα άλλα κανάλια. Αυτό δείχνει ότι όλοι χωρούν. Μόνο που προχωρούν όσοι εργάζονται συστηματικά, άοκνα και με καθαρότητα.