Η μεγάλη μέρα των ΗΠΑ έχει φτάσει -Τι να περιμένουμε

Χτες είδαμε την ΕΚΤ να κρατά τα επιτόκια σταθερά στο 0.25% και το Μάριο Ντράγκι να μοιάζει αταλάντευτος στην συνέντευξη τύπου, δίνοντας σαφές μήνυμα ότι οι χειρισμοί της ΕΚΤ στην Ευρωζώνη είναι οι ενδεδειγμένοι.

Το EUR/USD όπως ήταν λογικό βρήκε την μεγαλύτερη διάθεση ρίσκου τρέχοντας ένα ράλι 0.94% μέχρι το 1.3860, ενώ την ίδια ώρα το USD/JPY άγγιζε το ψυχολογικό 103.00. Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε και οS&P500 στις 1.878 μονάδες, με το χρυσό να σκαρφαλώνει και πάλι στα $1.350/ουγγιά.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση του μήνα είναι η σημερινή, με τις νέες θέσεις εργασίας των ΗΠΑ να καθηλώνουν το ενδιαφέρον της αγοράς στις 15:30. Την ίδια ώρα περιμένουμε και το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ που αναμένεται να παραμείνει σταθερό στο 6.6%. Το ποσοστό ανεργίας του Καναδά την ίδια ώρα συμπληρώνει το πάζλ των σημαντικών ανακοινώσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι μοναδικές ανακοινώσεις σημασίας από την ευρωπαϊκή συνεδρίαση είναι η πρόβλεψη πληθωρισμού της Αγγλίας από το Gfk στις 11:30, και η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας στις 13:00.