Απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ αναγκάζει ασφαλιστική να αποζημιώσει αθλήτρια

Υπέρ αθλήτριας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια παρακολούθησης μαθήματος γυμναστικής αποφάνθηκε όσον αφορά την αποζημίωση της από την ασφαλιστική ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Omaha. Σύμφωνα με τους δικαστές η Mutual of Omaha Insurance Co. Θα πρέπει να αποζημιώσει μαζορέτα που κατά τη διάρκεια μαθήματος τραυματίστηκε σοβαρά παρά το γεγονός ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχε συναφθεί διευκρινίζει ότι παρέχει κάλυψη για περιόδους πρακτικής εξάσκησης.

Η Wesley Patterson προσχώρησε στην ομάδα Prairie View , του Πανεπιστημίου A & M στο Τέξας, το φθινόπωρο του 2007. Εκτός από τη συμμετοχή στην πρακτική εξάσκηση της ομάδας τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, παρακολουθούσε και μαθήματα φυσικής αγωγής, όπυ καθηγηρτής ήταν ο προπονητής της ομάδας Prairie.

Στις 23 Ιανουαρίου του 2008, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ακροβατικής άσκησης ως μέρος εξέτασης δεξιοτήτων στην τάξη, τραυμάτισε το νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα να υποστεί « ελλιπή» τετραπληγία και αισθητηριακή ή κινητική δυσλειτουργία στην αριστερή πλευρά του σώματός της.

Η. Patterson μήνυσε την Mutual of Omaha Insurance Co κάνοντας λόγο για καταστροφική πολιτική ασφάλισης. Όπως υποστήριξε η ασφαλιστική στο δικαστήριο οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αναφέρουν ότι οι μαζορέτες καλύπτονται για συγκεκριμένα γεγονότα, όπως η συμμετοχή στις προπονήσεις και οι αγώνες, επομένως δεν τίθεται ζήτημα αποζημίωσης. Ωστόσο η τριμελής Επιτροπή του δικαστηρίου διαφώνησε ομόφωνα με τη θέση της ασφαλιστικής βασιζόμενη στην κοινή ερμηνεία του όρου « πρακτική άσκηση» και στο ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής με επικεφαλής τον προπονητή της ομάδας μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως προπόνηση.