Μεσιτική εταιρεία φάντασμα «συλλαμβάνεται» μετά από αγγελία στο ίντερνετ

Ενδελεχείς ελέγχους ακόμα και σε διαφημιστικό υλικό στο διαδίκτυο πραγματοποιεί το Insurance Fraud Enforcement Department στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να εντοπιστούν φαινόμενα ασφαλιστικής απάτης. Πέρα από την προστασία των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των καταναλωτών οι αρμόδιες αρχές μέσα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι οι αρμόδιες αρχές διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για να εντοπίσουν παράνομες δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται το IFED εντόπισε μεσιτική εταιρεία φάντασμα η οποία πουλούσε ανύπαρκτα συμβόλαια στον κλάδο αυτοκινήτου. Όλα ξεκίνησαν από μία ύποπτη αγγελία που δημοσίευσε  στο Gumtree.com ο Mohammad Samad Ali. Σε αυτή η εταιρεία προσέφερε ασφάλιση αυτοκινήτου με πολύ ανταγωνιστικό ασφάλιστρο και επιπλέον μειώσεις για τον ασφαλισμένο που θα «έφερνε» και άλλους πελάτες. Όπως διαπιστώθηκε η εταιρεία δεν υπήρχε και οι πελάτες πλήρωναν για συμβόλαια, που δεν θα τους κάλυπταν σε έναν ελεγχο της αστυνομίας ή στην εμπλοκή τους σε ένα τροχαίο.
Στον  Mohammad Ali Samad, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε και ένα πλαστό πιστοποιητικό ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, επιβλήθηκε οκτάμηνη φυλάκιση με διετή αναστολή και 200 ώρες εθελοντικής εργασίας . Ο Ali παραδέχτηκε ότι είχε δημοσιεύσει πέντε διαφημίσεις για φτηνή ασφάλιση αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα του Gumtree με στόχο να παραπλανήσει τους οδηγούς.
Ο DS Mark Forster, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας του IFED, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει πως συμπεριφορές σαν και αυτές δεν είναι ανεξέλεγκτες.