Δορυφορικό «εργαλείο» στην υπηρεσία των πελατών της Guy Carpenter

Τις δυνατότητες της τεχνολογίας αξιοποιούν στο έπακρο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ασφαλιστική αγορά, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες χρήσιμες στους πελάτες τους. Μία ανάλογη κίνηση, που αφορά την ανάλυση δορυφορικών και άλλων δεδομένων, για την πρώτη εκτίμηση των ασφαλισμένων ζημιών και τον εντοπισμό των πελατών που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές, έγινε πρόσφατα και από την Guy Carpenter στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσω του συστήματος GC Cat –View, που βασίζεται σε δεδομένα δορυφορικών εικόνων και την ανάλυσή τους σε συνδυασμό με άλλες πηγές στοιχείων η εταιρεία μπορεί να παρέχει σε πελάτες αρχικές εκτιμήσεις της ασφαλισμένης ζημιάς. Η νέα υπηρεσία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στη Βρετανία. Στην ουσία αναλύει στοιχεία από δορυφορικές παρατηρήσεις και εικόνες ραντάρ και τις συνδυάζει με δεδομένα που προέρχονται από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα μέσα ενημέρωσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και έρευνες εδάφους, προκειμένου να εξαχθεί μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με τις ζημιές.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο αυτό στις πρόσφατες πλημμύρες του Ηνωμένου Βασιλείου η εταιρεία χαρτογράφησε την έκταση των πλημμύρων, με λεπτομερείς εικόνες των περιοχών που επλήγησαν. Επίσης με γεωκωδικοποιημένα δεδομένα που αφορούν τους πελάτες εντοπίστηκε ποιοι ασφαλισμένοι επηρεάστηκαν από την καταστροφή και υπολογίστηκε το κόστος της ζημιάς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος EMEA Operations,  Nick Frankland, δήλωσε σχετικά πως «είμαστε ικανοποιημένοι που μέσω του νέου συστήματος GC Cat – View, βοηθήσαμε τους πελάτες μας να ποσοτικοποιήσουν τις επιπτώσεις από τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έχει βιώσει το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 6 χρόνια».