Η ποιοτική διάσταση της ασφάλισης

Συχνά, αντιλαμβανόμαστε ότι ο σκληρός ανταγωνισμός εγκλωβίζει μέσα σε αριθμούς και «πρωτιές» αυτούς που ασχολούνται με την προώθηση της «ασφάλισης». Έτσι και δίδεται μεγαλύτερο βάρος στην διαδικασία επίτευξης ποσοτικών στόχων και αφήνεται στην σκιά το ποιοτικό περιεχόμενο και ο κοινωνικός ρόλος της ασφάλισης.

Αναπόφευκτα, η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί κάποιες φορές –μάλλον τις περισσότερες – στο να παραβλέπεται ή να μεταφέρεται με αμφίβολη ευκρίνεια στους πολίτες, το κυρίαρχο γνώρισμα της ασφάλισης που είναι η ποιοτική της διάσταση.
Σήμερα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Καλούμαστε ως αγορά, ως εταιρείες αλλά και ως ασφαλιστές να επανατοποθετήσουμε σε ύψιστη προτεραιότητα το ποιοτικό γνώρισμα της ασφάλισης και να το προτάσσουμε ως μέσον για ποσοτικά επιτεύγματα.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ασφάλιση προσδίδει ποιότητα στην καθημερινότητα, καθώς, προσφέρει σιγουριά, απαλλάσσει από τα συνήθη άγχη που συναρτώνται με την επιβίωση, και εκτονώνει ανησυχίες που δημιουργεί η ανασφάλιστη διαβίωση. Εδώ έγκειται η ποιοτική διάσταση της ασφάλισης, η διακριτή της διαφορά από κάθε έννοια ποσότητας.

Πρέπει να αναδείξουμε το διακριτικό πλεονέκτημα, τη βάση της ιδιωτικής ασφάλισης, το απαράμιλλο χαρακτηριστικό της, το οποίο είναι η ποιοτική διαφοροποίηση που προσδίδει σε αυτόν που έχει αποφασίσει να ασφαλιστεί έναντι αυτού που ακόμα το σκέπτεται.

Εμείς, ως D.A.S. Hellas, δίνουμε έμφαση στην ποιότητα. Προτάσσουμε το ποιοτικό περιεχόμενο της ασφάλισης ως θεσμού και ταυτόχρονα μεριμνούμε να βελτιώνουμε τα προγράμματά μας. Επικοινωνούμε στους συνεργάτες αλλά και στους πολίτες την προσήλωσή μας στην ποιότητα.

Η νομική προστασία που προωθούμε ως ασφαλιστικό προϊόν, αποτελεί συνώνυμο της ποιοτικής βελτίωσης που μπορεί να προσδώσει στην καθημερινότητά της κάθε επιχείρηση και κάθε φυσικό πρόσωπο.

Το να μπορείς να προστατεύεις την περιουσία σου χωρίς να ανησυχείς για το κόστος πρόσβασης στη δικαιοσύνη συνιστά αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής. Γι΄ αυτό και διαδίδουμε την σημασία της ασφάλισης, γι΄ αυτό και αναπτύσσουμε τη νομική προστασία.

Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος D.A.S. Hellas