Νέα ΕΠΥ στην αγορά… και το όνομα αυτής City

Νέα ΕΠΥ εισέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ασφαλιστική αγορά προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στις ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Οχημάτων και να διεκδικήσει μερίδιο από την ασφαλιστική πίτα.

Πηγές του iw αναφέρουν ότι, η νέα Ε.Π.Υ. θα φέρει την επωνυμία City, πιθανολογείται ότι προέρχεται από τη Ρουμανία και στην Ελλάδα την ευθύνη για τη λειτουργία της θα την έχει γραφείο συμβούλων, που διοικείται από έναν οικονομολόγο και έναν φοροτεχνικό.

Το βάρος της καθημερινής δράσης της Ε.Π.Υ. θα αναλάβει διαμεσολαβούν πρόσωπο της ασφαλιστικής αγοράς, το οποίο, σήμερα, διαθέτει συνεργασία με τουλάχιστον δύο μεγάλες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και με μικρότερες ελληνικές.

Στη φάση αυτή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Ε.Π.Υ. οργανώνεται, δρομολογώντας την εγγραφή της στο Επικουρικό Κεφάλαιο, καθώς και στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, ενώ προετοιμάζει και τις υποδομές της.

Η παρατεταμένη ύφεση, η υψηλή ανεργία και οι περικοπές των οικογενειακών εισοδημάτων φαίνεται ότι εντείνουν τις ανάγκες για φθηνότερα ασφάλιστρα στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, τάση την οποία αξιοποιούν οι Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών, εισερχόμενες στην αγορά με εξαιρετικά χαμηλά τιμολόγια, εντείνοντας τον ανταγωνισμό, ο οποίος αρχίζει πλέον να εξαντλεί τα περιθώρια μείωσης των ασφαλίστρων του.