ΑΠΔΠΧ: Άδεια σε νοσοκομείο να διαβιβάσει ευαίσθητα δεδομένα σε ασφαλιστική

Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δίνει άδεια νοσοκομεία να διαβιβάσει ευαίσθητα δεδομένα ασθενούς σε ασφαλιστική εταιρεία. 

Η αρχή κατέληξε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψη: α) ότι η ασφαλιστική εταιρία  διατηρεί το δικαίωµα να διενεργεί µε έξοδά της κάθε έρευνα σχετική µε την αξίωση αποζηµίωσης, και µε έξοδά της και µε γιατρό που η ίδια ορίζει να εξετάζει τον ασφαλισµένο, προκειµένου για τις συµπληρωµατικές καλύψεις, εφόσον εκκρεµεί αξίωση αποζηµιώσεως. 

Ο ασφαλισµένος ή οι δικαιούχοι του έχουν υποχρέωση να επιτρέψουν στην εταιρεία κάθε έρευνα που θεωρείται αναγκαία για την πληρωµή αποζηµιώσεως και β) οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη νόμιμη επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στην υγεία προβλέπουν την κατ’ εξαίρεση διαβίβαση ευαίσθητων δεδομένων σε τρίτο, εφόσον το υποκείμενο των δεδομένων έχει προηγουμένως συγκατατεθεί.

Έτσι σε υπόθεση που αφορούσε την International Life έδωσε άδεια στο Νοσοκοµείο Ερρίκος Ντυνάν να διαβιβάσει τα αιτούµενα προσωπικά δεδοµένα, αφού προηγουµένως το Νοσοκοµείο ενηµερώσει τον ασθενή.

Την απόφαση της αρχής μπορείτε να δείτε εδώ