Οι 7 αναπτυξιακές προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. για την περίοδο 2014-2020

Τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων & Ναυτιλιακών Αξιών καθώς και Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου προτείνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης. Σε επιστολές του προς τον πρωθυπουργό, την ηγεσία και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Eσωτερικών, της Περιφέρειας Αττικής, τους Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Νήσων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, τον Δήμαρχο Πειραιά, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ο κ. Κορκίδης  ζητά να προωθηθεί ένα σύνολο 7 προτάσεων του Ε.Β.Ε.Π. για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, οι οποίες εάν υλοποιηθούν, θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Πειραιά και της κοινωνίας του.

Όπως αναφέρει «στο πλαίσιο της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ενόψει της εκκίνησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων και των πολιτικών στις οποίες θα εστιάσουν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Οι προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. περιλαμβάνουν:

1. Δημιουργία & Λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων & Ναυτιλιακών Αξιών Πειραιά (Χ.Ε.Π.).
2. Δημιουργία Συστάδας Επιχειρήσεων με έμφαση στη Ναυτιλία & συναφείς υπηρεσίες (Clusters).
3. Δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Α.Κ.Ε.).
4. Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Επ.).
5. Γραφείο Σύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Απασχόληση (Κόμβος Ε.Β.Ε.Π.).
6. Δράσεις Κατάρτισης μέσω του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (KΕ.ΔΙ.Π.).
7. Κατάρτιση, Συμβουλευτική, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας Ανέργων (Δυναμώνω-Συνεχίζω).

Όπως πρόσθεσε «η ΄έξυπνη΄΄ αξιοποίηση των οικονομικών πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-2020, αποτελεί το ΄΄κλειδί΄΄ για τη μετάβαση της Χώρας μας σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα των πειραϊκών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του, έπειτα από ενδελεχή, τεκμηριωμένη μελέτη, προωθεί προς ένταξη και υλοποίηση στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, επτά προτάσεις».