International Life: ΑΜΚ 4 εκατ. ευρώ έως το Σεπτέμβριο & σχέδια ανάπτυξης

Ανοδικά κύλησε σε έσοδα ο Ιανουάριος για την International Life, η οποία παράλληλα κατέγραψε αύξηση των εισπράξεων κατά 3% λόγω εφαρμογής του «τυπώνω – πληρώνω» από τις αρχές του χρόνου, αλλά και της ευρύτερης χρήσης των ταχυπληρωμών από το δίκτυο πωλήσεων.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του iw, που προσθέτουν ότι, τα θετικά αυτά μηνύματα προκαλούν αισιοδοξία στη διοίκηση της εταιρείας για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή χρονιά και, κυρίως, για την ολοκλήρωση των διαδικασιών κεφαλαιακής ενίσχυσης του ομίλου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται μια ακόμη αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 4 εκατ. ευρώ, έναντι υπολειπόμενου ποσού 8 εκατ. ευρώ, δίχως να αποκλείεται στο εννεάμηνο ο όμιλος να καλύψει συνολικά τις υποχρεώσεις του, δηλαδή και τα 8 εκατ. ευρώ, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς και οι επιδόσεις του.

Σημειώνεται ότι, στα τελευταία πέντε τρίμηνα η International Life αύξησε τα εποπτικά της κεφάλαια κατά 22,3 εκατ. ευρώ, συνδυάζοντας την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με την υψηλή της κερδοφορία για το 2013 και την αντασφαλιστική της κάλυψη.