Στα 120 εκατ. ευρώ η κερδοφορία για την Εθνική Ασφαλιστική το 2013

Ιδιαιτέρως υψηλή κερδοφορία για το 2013 πρόκειται να ανακοινώσει στο αμέσως προσεχές διάστημα η Εθνική Ασφαλιστική, περνώντας το μήνυμα στην αγορά ότι οι στρατηγικές επιλογές των τελευταίων ετών απέδωσαν τα μέγιστα, εξυγιαίνοντας πλήρως τον ισολογισμό της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του iw, η κερδοφορία της εταιρείας για την περυσινή χρήση θα ξεπεράσει αισθητά τα 100 εκατ. ευρώ, κινούμενη κοντά στο όριο των 120 εκατ. ευρώ, σε επίπεδα δηλαδή περίπου διπλάσια των κερδών που ανακοίνωσε στο εξάμηνο.

Για το θετικό αποτέλεσμα του 2013 είχε προϊδεάσει το προσωπικό και τα δίκτυα της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Πρόεδρός της κ. Γ. Δημόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του iw, σε πρόσφατη εκδήλωση της εταιρείας φέρεται να δήλωσε ότι τα κέρδη της Εθνικής θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Έκανε, μάλιστα, λόγο για θετικά αποτελέσματα ρεκόρ.

Πέρα όμως από την κερδοφορία, θετικά είναι και τα μηνύματα για την παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πηγές του iw αναφέρουν ότι η περυσινή χρήση έκλεισε με την εταιρεία να διατηρεί σταθερά τα έσοδά της από ασφαλιστικές εταιρείες, σε μια αγορά που και πέρυσι κινήθηκε εντόνως πτωτικά.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κλάδος Γενικών Ασφαλειών εμφάνισε απώλειες λόγω κυρίως της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, όπου η αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου οδήγησε την εταιρεία σε «συνειδητή» απώλεια συμβολαίων.

Σε αντίθεση όμως με τις Γενικές Ασφάλειες, στις ασφαλίσεις Ζωής, καθώς και στην Υγεία η παραγωγή σημείωσε άνοδο, κινούμενη σε αντίθετη πορεία με την υπόλοιπη αγορά, με την εταιρεία  να ενισχύει τα μερίδιά της στα συμβόλαια Ζωής κατά 6 με 7 ποσοστιαίες μονάδες.