«Προκλητικές εξαιρέσεις» από τη διαθεσιμότητα

Παρά το νόμο εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα καταλογίζει στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο Σύλλογος των Γιατρών της Αττικής, καθώς όπως υποστηρίζει πριν από μερικές ημέρες μετατέθηκαν συγκεκριμένοι γιατροί στην κεντρική υπηρεσία. 

Ο νόμος 4238/2014 εξαιρεί από την κινητικότητα τους γιατρούς της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον ΣΕΥΠ πρόσφατα μετατέθηκαν σε αυτή συγκεκριμένοι γιατροί, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τη υποχρέωση να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Έτσι, καταδεικνύεται «κατά τον πλέον ανακόλουθο τρόπο, την δήθεν συμμόρφωση με τα όσα ορίζουν διατάξεις νόμων και η ηθική την οποία σχηματικά επικαλούνται», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΠΥΥ, οι εν λόγω καταγγελίες είναι ανυπόστατες, καθώς δεν υπάρχει μετακίνηση γιατρών στην Κεντρική Διεύθυνση μετά την ψήφιση του νόμου. Όπως αναφέρουν στο Virus, πιθανόν οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αττικής αναφέρονται σε γιατρούς, πέντε στον αριθμό, που είχαν μετακινηθεί στις αρχές του έτους, για να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις.

Τη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε εδώ