Προχωρά στην αναδιάρθρωση ο όμιλος ING με ισχυρά αποτελέσματα

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2013 για τον όμιλο της ING, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασίες μετονομασίας σε ΝΝ μέσα από τις οποίες προβλέπεται και η αυτόνομη λειτουργία της ING Insurance. Ο όμιλος προχωρά το 2014 στην αναδιάρθρωση του ενισχύοντας την οικονομική του θέση και διευρύνοντας τις εργασίες του. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο όμιλος τα καθαρά συγκρίσιμα κέρδη του ανήλθαν σε 3,255 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 22,2 % σε σχέση με το 2012 . Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ισχυρές επιδόσεις της ING Bank , η οποία κατέγραψε αύξηση 21,6 % στα συγκρίσιμα αποτελέσματα προ φόρων, καθώς και από το βελτιωμένο κατά 6,4% λειτουργικό αποτέλεσμα για την «εν εξελίξει» επιχείρηση της ING Ασφαλιστική.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 ο όμιλος προχώρησε στην εκποίηση της Asian Insurance και των τμημάτων Investment Management, μείωσε το μερίδιό του στην ING U.S. στο 57%, και περιόρισε το ποσοστό συμμετοχής του στην SulAmerica. Όπως αναφέρει ο Ralph Hamers, CEO της ING «ο όμιλος έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της ING Insurance μπροστά από την προβλεπόμενη δημόσια εγγραφή της που θα γίνει το 2014. Είμαστε πλέον στην τελική φάση της αναδιάρθρωσης». 

Πρόσθεσε ότι παρόλο που βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αυτόνομη λειτουργία των εταιρειών ο όμιλος έχει διευρύνει την πελατειακή του βάση. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η  ING – DiBa, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, η οποία το 2013 αύξησε τους πελάτες της σε 8 εκατ. Στην Ισπανία, η ING άνοιξε τον εκατομμυριοστό λογαριασμό πληρωμών. Επίσης αυξάνονται συνεχώς οι χρήστες του ίντερνετ αλλά και του mobile banking, που φτάνουν σήμερα τα 3 εκατομμύρια πελάτες σε 14 χώρες»