«Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ανέλαβε την υλοποίηση του Έργου Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας – Coopetitive Open Innovation Networks – “COINs”, το οποίο και θα αξιοποιήσει για την παροχή νέων υπηρεσιών στα μέλη του. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να αποτελέσει ένα «Κόμβο» για την καλλιέργεια κουλτούρας με έμφαση στην καινοτομία και να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις με:

– την παρέμβαση σε στοχευμένες αγορές και σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για εισαγωγή καινοτόμων νέων τεχνολογιών /διεργασιών, σε παραδοσιακούς κλάδους.
– την έμφαση σε ορισμένες υπηρεσίες Καινοτομίας όπως:
• Πραγματοποίηση τεχνοδιαγνώσεων και συμβουλευτική υποστήριξη για την δημιουργία δικτύων ανοιχτής καινοτομίας και την ωρίμανση συνεργατικών σχηματισμών σε επιλεγμένους κλάδους του ΕΕΑ.
• Υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών του για μεταφοράς τεχνολογίας , ενίσχυση της εξωστρέφειας και των επιχειρηματικών συνεργασιών Β2Β , κλπ).
• Ανάπτυξη αυτοματοποιημένων πληροφοριακών εργαλείων και υπηρεσιών webbased, στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΕΑ

Ο προϋπολογισμός του έργου COINs’ ανέρχεται σε 920.805 ευρώ. Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου θα συμμετάσχει στην ημερίδα παρουσίασης (ώρα 09 : 30) και στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά ( ώρα 11 : 00) για το «Έργο Αθήνα», την οποία οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού  Προγράμματος “Αττικής” του ΕΣΠΑ, Άξονας Προτεραιότητας: “Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής”, το οποίο διαχειρίζεται ο Ε.Φ.Δ. της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθήνας (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων.