Περιθώρια ανάπτυξης στα παιδικά προγράμματα

Η αποταμίευση για τα παιδιά αποτελεί στόχο κάθε ελληνικής οικογένειας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αγοράς που διεξήγαγε η Eurolife ERΒ σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία ερευνών, το 65% των γονέων προτιμούν να περιορίσουν οι ίδιοι τις δικές τους ανάγκες, με σκοπό να αποταμιεύσουν για τα παιδιά τους. Κάτι τέτοιο είναι λογικό, τα παιδιά χρειάζονται την προστασία και τη φροντίδα μας καθώς αποτελούν τη μεγάλη μας αδυναμία, την ελπίδα και το μέλλον μας.

Από τα στοιχεία της παραπάνω έρευνας προκύπτει πως το καταναλωτικό κοινό συνήθως καλύπτει την συγκεκριμένη ανάγκη μέσω τραπεζικών λογαριασμών ταμιευτηρίου. Ο γονέας δεν είναι εξοικειωμένος ώστε να αναζητήσει από τον ασφαλιστικό του συνεργάτη ένα παιδικό αποταμιευτικό πρόγραμμα,  είναι όμως δεκτικός να μάθει και αντιλαμβάνεται αμέσως τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου προγράμματος. Επομένως, θεωρούμε πως υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης των παιδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων, καθώς η ανάγκη για αποταμίευση για τα παιδιά συνεχίζει να υφίσταται παρά την οικονομική κρίση. Μάλιστα φαίνεται να έχει ενισχυθεί η σημασία και οι αξίες της αποταμίευσης για τις οικογένειες, παρόλο που τα χρήματα που μπορεί να αποταμιεύσει μία οικογένεια είναι λιγότερα από ότι στο παρελθόν.

Όταν η αποταμίευση γίνει μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού από τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού, ακόμα και με μικρά ποσά, χρόνο με το χρόνο, θα αποτελεί μια μεγάλη επένδυση έτοιμη ν’ αποδώσει.

Τα παιδικά ασφαλιστικά αποταμιευτικά προγράμματα της Eurolife ERB, επιτρέπουν μέσω της συστηματικής αποταμίευσης τη δημιουργία ενός εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη του συμβολαίου.  Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν τη χρονική στιγμή που το παιδί θα λάβει το κεφάλαιο, αλλά και να προσαρμόζουν την αποταμιευτική τους προσπάθεια ανάλογα με τις εκάστοτε οικονομικές τους δυνατότητες.
Παράλληλα προσφέρουν προστασία σε  περίπτωση απώλειας ζωής του αντισυμβαλλόμενου αλλά και πρόσθετη ασφάλεια σε συνδυασμό με άλλες ασφαλιστικές καλύψεις.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Δημιουργίας Κεφαλαίου KID, το οποίο διατίθεται μέσα από το Δίκτυο Συνεργατών μας, προσφέρει:

• Εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη το οποίο προκύπτει από εγγυημένη απόδοση 2,5% στο απόθεμα του ασφαλιστηρίου όπως αυτό σχηματίζεται κάθε χρόνο
• Επιπλέον όφελος από τυχόν υπεραποδόσεις
• Είσπραξη κεφαλαίου στη λήξη εφάπαξ ή σε 60 μηνιαίες δόσεις
• Προστασία από τον πληθωρισμό με δυνατότητα αναπροσαρμογής της τακτικής καταβολής κατά 5% κάθε χρόνο
• Δυνατότητα επιπλέον καλύψεων απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας του αντισυμβαλλομένου

Το πρόγραμμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επιστροφή των Πιστωτικών Καρτών Eurobank. Έτσι, εξοφλώντας το ασφάλιστρο του προγράμματος με πάγια εντολή μέσω μιας από τις Πιστωτικές Κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιστροφή ο ασφαλισμένος έχει 2%  Επιστροφή της αξίας του, σε ευρώ, για τις καθημερινές αγορές του στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η  Eurolife ERB κατάφερε το 2013 να εντάξει στο πελατολόγιό της περίπου 2.000 νέους πελάτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι με τη σωστή στόχευση και ανάλυση αναγκών, ακόμα και σε ένα περιβάλλον υψηλής ανασφάλειας που επηρεάζει την πρόθεση του καταναλωτή να επενδύσει για μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, υπάρχει σημαντική προοπτική και στα παιδικά προγράμματα.

Το 2014 όπως δείχνουν τα μακροοικονομικά μεγέθη, προβλέπεται να είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2013 για την οικονομία και εκτιμούμε πως αυτό θα επηρεάσει θετικά την ασφαλιστική αγορά και τα Προγράμματα Δημιουργίας Κεφαλαίου. Εκτιμούμε ότι η αγορά αυτή θα εμπλουτιστεί με περισσότερες προτάσεις και επιλογές προγραμμάτων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες του υποψήφιου πελάτη. Έτσι στα «παραδοσιακά» προγράμματα δημιουργίας κεφαλαίου για το παιδί με εγγυημένες αποδόσεις, θα προστεθούν πιθανά ακόμα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις ασφαλιστικών προγραμμάτων unit linked συνδεδεμένων με Αμοιβαίο Κεφάλαιο συντηρητικού τύπου ή με μηχανισμό που προσφέρει προστασία κεφαλαίου στη λήξη, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμα καλύτερες αποδόσεις σε όσους το επιθυμούν.