Ανοδος της SAS σε Ελλαδα, Κύπρο, Βουλγαρία και παγκόσμια αγορά

H SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας πέτυχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων λογισμικού, σημειώνοντας αύξηση των νέων πωλήσεων κατά 36,1%.
Τα έσοδα λογισμικού συνολικά σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 13,4% και τα έσοδα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τις υλοποιήσεις έργων αυξήθηκαν κατά 53,3%, συνεισφέροντας έτσι στην αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 25,5%.

Ενδεικτικά επιτυχίες που κατέγραψε η SAS Ελλάδας για το 2013 είναι:
• Η κατάκτηση σημαντικού μεριδίου αγοράς στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης με τη λύση SAS Fraud Framework .
• Η κατάκτηση της 1ης θέσης στην ετήσια λίστα µε τις “Εταιρείες με τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Ελλάδα για το 2013” – “Best Place to Work 2013”
• Η διείσδυση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσον αφορά στις λύσεις Integrated Marketing Management .
• Η προώθηση και καθιέρωση στην αγορά της νέας, επαναστατικής λύσης SAS Visual Analytics που ανοίγει νέους δρόμους στην ταχύτατη επεξεργασία, ανάλυση και απεικόνιση των δεδομένων σε όλους τους επιχειρησιακούς χρήστες.

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που για μία ακόμα χρονιά, και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, τα οικονομικά μεγέθη μας σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιτυχία αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της αγοράς στις προτάσεις μας, γεγονός που είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί και τη χρονιά που διανύουμε, καθώς η SAS διαθέτει όλες τις απαραίτητες λύσεις, μεθοδολογίες και πρακτικές για να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση και την επίλυση των σύγχρονων επιχειρηματικών αναγκών”, δήλωσε ο κ. Νίκος Πέππας, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας της SAS.

Παγκόσμια επιτυχία
Αύξηση εσόδων άνω των $3 δις και ανάπτυξη 5,2%

Αύξηση εσόδων για 38η συνεχή χρονιά, κατέγραψε η SAS και σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που εμφανίζει από την ίδρυσή της έως σήμερα δραστηριοποιούμενη στον τομέα των Business Analytics. Η αύξηση που ανέρχεται σε 3,02 δις δολάρια, καταδεικνύει σύμφωνα με την εταιρεία την εμπιστοσύνη που δείχνουν σε αυτή οργανισμοί και επιχειρήσεις που επενδύουν στις λύσεις που η SAS παρέχει στην αγορά.  Ειδικότερα: 

Στην αύξηση των εσόδων από τις λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας συνέδραμε σημαντικά το SAS Visual Analytics. Πρόκετια για την εφαρμογή όπου απεικονίζει δεδομένα τα οποία αφορούν τις «απειλές», αλλά και τις «ευκαιρίες» για κάθε επιχείρηση.
Διψήφια αύξηση εσόδων σημειώθηκε στις λύσεις cloud που καταπολεμούν την απάτη και τα οικονομικά εγκλήματα, διαχειρίζονται τον κίνδυνο, βελτιώνουν τις σχέσεις με τους πελάτες και βοηθούν στην ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων. Οι λύσεις της SAS είναι σε θέση να διαχειρίζονται τεράστιους όγκους δεδομένων (Big Data), αποκαλύπτοντας στις επιχειρήσεις τι δουλεύει καλά και τι όχι, καθώς και νέους τρόπους για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. 

Η SAS –αναφέρεται σε ανακοίνωση- εμμένει στην υλοποίηση του οράματός της να μετατρέψει τα δεδομένα – απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται και σε οποιαδήποτε μορφή βρίσκονται – σε γνώση για τις επιχειρήσεις. “Τα δεδομένα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο με αυξανόμενη σημασία για τους οργανισμούς”, δήλωσε ο CEO της SAS, Jim Goodnight. “Η ποσότητα των δεδομένων που δέχονται είναι πλέον τόσο μεγάλη, που είναι αδύνατο να αναλυθεί με τέτοια ταχύτητα ώστε να κάνει τη διαφορά στις καθημερινές αποφάσεις, χωρίς μια υποδομή analytics υψηλής απόδοσης. Τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρουμε πρωτοποριακή τεχνολογία analytics που μπορεί να ‘ξεκλειδώσει’ την αξία σε όλα αυτά τα δεδομένα”.

Ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές και τους κλάδους 

Τα έσοδα από τις πωλήσεις λύσεων για αντιμετώπιση και καταπολέμηση της απάτης και ευφυών λύσεων ασφάλειας σημείωσαν ραγδαία αύξηση της τάξης του 44%. Τα έσοδα των cloud λύσεων SAS Solutions On Demand αυξήθηκαν κατά 20%, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες προετοιμάζονται για τους νέους κανονισμούς, οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να καταλάβουν τις προτιμήσεις των πελατών και οι κυβερνητικοί φορείς εργάστηκαν προς την κατεύθυνση πάταξης της απάτης. Σταθερή ανάπτυξη των εσόδων παρατηρήθηκε και σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται η εταιρεία, όπως π.χ. η ενέργεια και οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας (18%), η υγεία (17%) και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (16%).

Το τοπίο για το 2014
Επίσης, για το 2014, η SAS εκτιμά συνεχή ανάπτυξη στους ακόλουθους τομείς:

• Διαχείριση δεδομένων (data management), καθώς οι επιχειρήσεις που έχουν να διαχειριστούν τεράστιους όγκους δεδομένων, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην ανάλυσή τους. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Hadoop για αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων. Η SAS συνεργάζεται συνετά με πελάτες και συνεργάτες για να βοηθήσει τους αναλυτές δεδομένων, τους επιχειρησιακούς αναλυτές και τα ανώτερα στελέχη να μετατρέψουν τα Big Data σε γνώση και τελικά αποτελέσματα.

• Απεικόνιση δεδομένων (data visualization), που επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να εξερευνούν τα δεδομένα με απλά “point and clicks”. To SAS Visual Analytics, που διαθέτει ήδη πάνω από 1.400 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, θα εμπλουτιστεί με νέες λειτουργίες τους επόμενους μήνες.

• Κλαδικές λύσεις (industry-specific solutions), που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των τραπεζών, των ασφαλιστικών, της λιανικής, του δημόσιου τομέα, της βιομηχανίας, της ενέργειας, των νοσοκομείων, των φαρμακευτικών, των τηλεπικοινωνιών, των ξενοδοχείων και πολλών άλλων. Μέσα στο 2014 η SAS θα παρουσιάσει νέες και βελτιωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των κρίσιμων επιχειρηματικών αναγκών, από την πρόβλεψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, τη βελτιστοποίηση των καναλιών λιανικής πώλησης και τη διαχείριση του κινδύνου, μέχρι την ανίχνευση και την καταπολέμηση της απάτης, καθώς και την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών πολυκαναλικού και ψηφιακού marketing προς τους πελάτες.

• SAS Solutions Οn Demand, καθώς περισσότερες εταιρείες αναζητούν λύσεις cloud, για πολύπλοκες αναλύσεις. Η SAS προσφέρει 25 λύσεις βασισμένες σε περιβάλλοντα cloud, στις οποίες περιλαμβάνονται λύσεις για ανάπτυξη φαρμάκων, εκπαίδευση, προσδιορισμό ύποπτων οικονομικών συναλλαγών, ανίχνευση απάτης, βελτιστοποίηση marketing, πελατειακή ευφυΐα, ανάλυση κοινωνικών δικτύων, κ.ά.