Το όραμα της επόμενης μέρας της Aigaion

Το όραμα για την επόμενη μέρα της και την στρατηγική ανάπτυξης της Aigaion μετέφερε σε εκδήλωση του δικτύου πωλήσεων, που πραγματοποιήθηκε χτες ο κ. Νίκος Βελλιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aigaion Ασφαλιστική. Με αποθέματα ύψους 50 εκατ. ευρώ και δείκτη φερεγγυότητας που διαμορφώνεται στο 175% η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να σχεδιάζει τις κινήσεις της και την ανάπτυξή της τόσο στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων όπου κατέχει το 30% όσο και στις γενικές ασφάλειες. Βασική παράμετρος στις αποφάσεις που λαμβάνει η διοίκηση όπως τόνισε ο κ. Βελλιάδης από το βήμα της εκδήλωσης, είναι η φερεγγυότητα της εταιρείας.

Η συνεργασία με την DARAG

Στόχος της συμφωνίας στην οποία προχώρησε η διοίκηση με τη γερμανική εταιρεία είναι η βελτίωση της φερεγγυότητας της εταιρείας και η ενίσχυση της οικονομικής της θέσης.  Σε πρώτη φάση η συμφωνία ορίζει πως θα μεταφερθούν όλα τα ασφαλιστήρια που έχουν ημερομηνία έναρξης της κάλυψης έως το τέλος του 2010 και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν τα συμβόλαια που έχουν εκδοθεί έως 31/12 του 2012. Η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση της συμφωνίας και αναμένεται η παρέλευση των προθεσμιών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος για την έγκριση της αποδοχής της μεταβίβασης από την ΤτΕ.

Άμεσες αποζημιώσεις σε ναυτασφαλίσεις και κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων

Τα τελευταία δέκα χρόνια η Aigaion βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ασφαλίσεις σκαφών και πλοίων με μερίδιο 30%. Επίσης είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που προσφέρει αστική ευθύνη με ασφαλιζόμενα κεφάλαια 500 εκατ. δολ σε συνεργασία με ευρωπαϊκές  και αμερικάνικες αντασφαλιστικές εταιρείες.  Η καταβολή άμεσων αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής της τόσο στις ναυτασφαλίσεις όσο και τον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων στον οποίο έχει σημαντική παρουσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο κ. Βελλιάδης από τις ζημιές του κλάδου αυτοκινήτου το 2010 έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε ποσοστό 95%, το 2011 στο 98,4%, το 2012 στο 77,2% και το 2013 στο 71%. Επίσης το 2013 στην αστική ευθύνη αυτοκινήτου τα αποθέματα εκκρεμών ζημιών αυξήθηκαν κατά 16,3% και ο δείκτης αποθεματοποίησης διαμορφώθηκε στο 156% αυξημένος κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες για το σύνολο της εταιρείας.

Εφαρμογές για τους συνεργάτες

Η εταιρεία για να μειώσει το λειτουργικό κόστος των γραφείων των συνεργατών,  που συνεπάγονται οι νέοι κανόνες στην είσπραξη ασφαλίστρων, έχει υιοθετήσει συστήματα και εφαρμογές που διευκολύνουν τους συνεργάτες της στην είσπραξη ασφαλίστρων.