Και ΕΠΥ – υποκαταστήματα στο επταήμερο

Για την Τράπεζα της Ελλάδος, «ο κύβος ερρίφθη». Το νέο πλαίσιο περί είσπραξης και απόδοσης των ασφαλίστρων θα εφαρμοστεί οριζόντια στην ασφαλιστική αγορά και δίχως την παραμικρή εξαίρεση.

Η καταβολή των ασφαλίστρων στις ασφαλιστικές κάθε Παρασκευή ισχύει για το σύνολο των εταιρειών του κλάδου ανεξάρτητα από το νομικό τους πρόσωπο, ανεξάρτητα δηλαδή από το αν είναι Ανώνυμες Εταιρείες, Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών ή υποκαταστήματα ασφαλιστικών ομίλων.

Τα ανωτέρω διαμήνυσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος σε αντιπροσωπεία στελεχών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την οποία είχε χθες προγραμματισμένη συνάντηση, συνάντηση στην οποία αναφέρθηκε προ ημερών το iw.

Στο πλαίσιο αυτής, από την ΤτΕ επισημάνθηκε ότι δεν θα υπάρξουν «εκπτώσεις» στην εφαρμογή του νόμου ώστε να μην τεθούν ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού, τα οποία ήδη επισημαίνει μερίδα του κλάδου, τονίζοντας ότι όσες εταιρείες προσφέρουν σήμερα στα δίκτυα το «μπαλαντέρ» της πίστωσης γίνονται περισσότερο ελκυστικές σε συνεργασίες.

 

Σε ότι αφορά το χειρισμό των μεγάλων πελατών και τον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων, από την ΤτΕ τονίστηκε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν με ρητές και συγκεκριμένες αναφορές στην εμπορική τους πολιτική τη χορήγηση πιστώσεων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί στο επιχειρείν λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Η συνάντηση πάντως κύλησε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με την Εποπτική Αρχή να αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά στην προσπάθειά της να προσαρμοστεί στο νέο καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων, αλλά και να δεσμεύεται τόσο για τη στήριξη του κλάδου, όσο όμως και για την πιστή τήρηση των όσων προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις.