Έρχονται τα ΚΕΠ… Υγείας

Δημοτικά κέντρα επιφορτισμένα με την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης θα δημιουργηθούν σε 14 δήμους της χώρας στο πλαίσιο προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Τα ΚΕΠ Υγείας, όπως θα ονομαστούν, θα παρέχουν στον πολίτη εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου και πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας.

Το πρόγραμμα που αφορά στην υλοποίηση των Κέντρων Πρόληψης Υγείας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαïκής Ένωσης.

Πληροφορίες για την εν λόγω πρωτοβουλία θα ανακοινώσουν σε συνέντευξη τύπου στις 4 Φεβρουαρίου στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και οι 14 δήμαρχοι: Αγ.Παρασκευής Β.Ζορμπάς, Αγ.Ανανργύρων-Καματερού Ν.Σαράντης , Αλίμου Α.Ορφανός, Βύρωνα Ν.Χαρδαλιάς, Γαλατσίου Κ.Τσίρος, Γλυφάδας Κ.Κοκόρης, Ηρακλείου Π.Βλασσόπουλος, Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής, Μαραθώνα Ι.Λουίζος, Μεταμόρφωσης Μ.Καρπέτας, Π.Φαλήρου Δ.Χατζηδάκης, Περιστερίου Α.Παχατουρίδης και Πυλαίας-Χορτιάτη Ι.Καϊτεζίδης.