Β. Κορκίδης: Να γίνουν ΚΕΠ της επιχειρηματικότητας τα Επιμελητήρια

Την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων με την ανάθεση της στα επιμελητήρια της χώρας – που μπορούν να λειτουργήσουν ως ΚΕΠ επιχειρηματικότητας – ζητά σε επιστολή του προς τον Κωστή Χατζηδάκη, ο Βασίλης Κορκίδης. 

Τα επιμελητήρια έχουν τη δυνατότητα όπως αναφέρει να δημιουργήσουν τον ανάλογο μηχανισμό με περιορισμένο κόστος, ώστε να αποφορτίσουν τους επιχειρηματίες από καθυστερήσεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη τους.

Όπως τονίζει ο κ. Κορκίδης, τα επιμελητήρια μπορούν «να αποτελέσουν, για μία ακόμη φορά, ένα αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, εμπλεκόμενα ενεργά στο έργο της ενίσχυσης και αναβάθμισης του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης». Χαρακτηριστικά παραδείγματα ανάλογης πρωτοβουλίας είναι η υλοποίηση  του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσίας μιας Στάσης.  

«Στην πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου σας» καταλήγει στην επιστολή  «να γίνει, όπως χαρακτηριστικά εξαγγείλατε, η Ελλάδα μια χώρα πράγματι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, το Ε.Β.Ε.Π., για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι, όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, δεδομένου του έμπειρου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν, να γίνουν τα «Κ.Ε.Π.» της επιχειρηματικότητας (Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων), αναλαμβάνοντας μία ακόμη ευθύνη στο πολύπλευρο έργο για την ανάπτυξη στη χώρα μας».